Faydalarını duyan lıkır lıkır içecek. Aktarlarda yok satan çay bulundu. Günde 1 fincan içmeniz yeterli

İçerisinde bol miktarda vitamin, mineral ve antioksidan barındıran bu bitki çayının faydalarına inanamayacaksınız. Ağrı kesici ve antibiyotik özelliği ile de her derdinize deva olacak! İşte günde 1 fincan mutlaka içmeniz gereken o bitki çayı

Faydalarını duyan lıkır lıkır içecek. Aktarlarda yok satan çay bulundu. Günde 1 fincan içmeniz yeterli

Bitkiler, sağlığımızı koruyup güçlendirmek ve çeşitli rahatsızlıklara şifa olmak için kullanılan en şifalı kaynaklardır. Ekinezya da bunlardan biridir.

Ana vatanı Amerika olan ekinezya, Kızılderililer tarafından keşfedilen bir bitkidir. Zamanla dünyanın her yerin popüler olan ekinezya, doğal ağrı kesici ve antibiyotik özellikleriyle bilinir.

Ekinezya içerisinde pek çok faydalı vitamin, mineral ve antioksidanlar bulundurur. Bu vitaminler, mineraller ve antioksidanlar da vücudumuz için gereklidir.

Ekinezya çayının bu güçlü faydalarını öğrendikten sonra her gün 1 bardak içmeden duramayacaksınız.

İşte ekinezya çayının mucizevi faydaları...

EKİNEZYA ÇAYININ FAYDALARI

Ekinezya çayı, sağlığımız için en faydalı bitki çaylarından biridir. Ekinezyadan elde edilen çayın en bilinen faydası, doğal ve etkili bir ağrı kesici görevi üstlendiğidir.

Ekinezya çayı; boğaz ağrısı, baş ağrısı, diş ağrısı, mide ağrısı ve bademcik iltihaplanması gibi pek çok rahatsızlığa güç şifa sunar.

Ekinezya çayı aynı zamanda sindirim sisteminin sağlıklı ve etkili çalışması için birebirdir. Böylece ekinezya çayı bağırsak hareketlerini hızlandırır, kabızlığı giderir ve gaz oluşumunu önler.

Faydalarını duyan lıkır lıkır içecek. Aktarlarda yok satan çay bulundu. Günde 1 fincan içmeniz yeterli

Faydaları saymakla bitmeyen ekinezya çayı ayrıca vücudumuzda oluşan her türlü enfeksiyona karşı savaşır. İçerisinde bulunan 'ekinasein' zararlı mikroorganizmaları engelleyerek enfeksiyonların oluşma riskini en aza indirir.

Ekinezya çayının bir diğer önemli faydası, bağışıklık sistemini güçlendirdiğidir. Böylece ekinezya çayı grip, nezle, sinüzit gibi soğuk algınlığı gibi gribal enfeksiyonlara karşı korucuyu etki gösterir.

Ekinezya çayının içerisinde A, B ve E gibi güçlü vitaminler vardır. Bu güçlü vitaminler de vücudumuzun daha zinde ve canlı olmasını destekler.

EKİNEZYA ÇAYI NASIL YAPILIR?

Öncelikle 1 bardak suyu kaynatın. Bir demliğin içine 1 tatlı kaşığı ekinezya kurusu ekleyin ve üzerine kaynattığınız suyu çekin.

Daha sonra demliğin ağzını kapatın ve yaklaşık 10 dakika kadar demlemeye bırakın. Süre sonunda çayı süzün. Limon ve bal ile tatlandırarak çayınızı içebilirsiniz.

Şifa olsun!

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir rahatsızlıkla karşılaşmamak adına tüketmeden önce mutlaka uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin