Evinizde ceviz varsa hemen mutfağa koşun! Suda bekletip aç karnına içince olacaklara inanamayacaksınız

Ceviz, içerdiği güçlü vitamin, mineral ve omega-3 yağ asitleri ile sağlığımız için en güçlü özelliklere sahip olan kuru yemişlerden biridir. Cevizi direkt olarak tüketmek başlı başına yarar sunsa da onları suda bekletip aç karnına tüketmek, daha güçlü etkileri beraberinde getirir. İşte her derde deva olacak ceviz suyunun sağlığımıza etkileri

Evinizde ceviz varsa hemen mutfağa koşun! Suda bekletip aç karnına içince olacaklara inanamayacaksınız

Ceviz, sağlığımız için önemli besin öğeleri açısından zengin bir kuruyemiştir. İçerdiği birçok besin öğesi, cevizin düzenli tüketilmesinin çeşitli sağlık yararlarına katkı sağlamasına neden olur.

Özellikle ceviz, omega-3 yağ asitleri açısından zengindir. Ayrıca, cevizde bol miktarda antioksidanlar bulunur.

Ceviz aynı zamanda E vitamini, B6 vitamini, magnezyum, demir, çinko ve fosfor gibi bir dizi mineral ve vitamin içerir.

Ceviz, beyin sağlığını destekleyen bir besindir. İçerdiği omega-3 yağ asitleri ve antioksidanlar, zihinsel fonksiyonları artırır.

Ancak cevizleri 1 bardak suyun içinde beklettikten sonra tüketmek, bir dizi sağlık potansiyeline sahiptir.

İşte ceviz suyunun mucizevi faydaları...

CEVİZ SUYUNUN FAYDALARI

Cevizlerin suda bekletilmesiyle elde edilen ceviz suyu, cevizin benzersiz besin profili nedeniyle sağlık açısından çeşitli faydalar sunar.

Ceviz, omega-3 yağ asitleri, antioksidanlar, vitaminler ve mineraller açısından zengindir ve ceviz suyunu besleyici bir içecek haline getirir.

Ceviz suyunun en önemli avantajlarından biri, başta alfa-linolenik asit (ALA) olmak üzere omega-3 yağ asidi içeriğidir.
Evinizde ceviz varsa hemen mutfağa koşun! Suda bekletip aç karnına içince olacaklara inanamayacaksınız

Omega-3 yağ asitleri, kalp-sağlıklı özellikleriyle, kalp-damar fonksiyonunu desteklemeleriyle, iltihaplanmayı azaltmalarıyla ve potansiyel olarak kalp hastalığı riskini azaltmalarıyla bilinir.

Cevizde bulunan polifenoller ve E vitamini gibi antioksidanlar vücuttaki zararlı serbest radikallerin nötralizasyonuna katkıda bulunur.

Bu antioksidan aktivite, hücrelerin oksidatif stresten korunmasına, kronik hastalık riskinin azaltılmasına ve genel refahın desteklenmesine yardımcı olabilir.

Ceviz suyu ayrıca B6 vitamini, folat, fosfor, magnezyum ve bakır gibi temel vitamin ve mineralleri de sağlar.

Bu besinler enerji metabolizmasında, beyin fonksiyonunda, kemik sağlığında ve bağışıklık sistemi desteğinde çok önemli roller oynar.

Ceviz suyu tüketmenin beyin sağlığı üzerinde olumlu etkileri olabilir çünkü ceviz bilişsel işlevlerle ilişkilidir ve hafızayı ve konsantrasyonu geliştirmeye yardımcı olabilir.

Cevizdeki antioksidanların ve nöroprotektif bileşiklerin varlığı, beyin sağlığı için potansiyel faydalar olduğunu göstermektedir.

Ayrıca cevizdeki lif içeriği, düzenli bağırsak hareketlerini teşvik ederek ve sağlıklı bir bağırsak mikrobiyomunu destekleyerek sindirim sağlığının iyileştirilmesine katkıda bulunabilir.

CEVİZ SUYU NASIL YAPILIR?

Bir miktar cevizi kabuklarından ayırın. Daha sonra 1 su bardak suyun içine ekleyin. Bardağın üzerini kapatın ve 1 gece boyunca bekletin. Sabahları aç karnına tüketin. Şifa olsun!

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin