Çöpe attıysanız hemen geri alın! Meğer senelerdir hazineyi çöpe atmışız! Limon kabuklarını kaynatıp içince o sorunu kökten çözüyor

C vitamini açısından zengin özelliği ile bilinen limonun kabukları, limonun kendisinden katbekat daha faydalı! Limon kabuklarının bu faydalarını okuduktan sonra çöpe atmak yerine stok yapmak isteyeceksiniz. İşte limon kabuğunun mucizevi faydaları

Çöpe attıysanız hemen geri alın! Meğer senelerdir hazineyi çöpe atmışız! Limon kabuklarını kaynatıp içince o sorunu kökten çözüyor

Limon, sağlığımız için en güçlü besin değerlerine sahip olan kaynaklardan biridir. Tam bir C vitamini deposu olan limon, bağışıklık sistemimizi güçlendirir.

Limon aynı zamanda kansızlığa da şifa olur. Faydaları saymakla bitmeyen limon sindirim sistemini sağlığını korur ve güçlendirir.

Limon, doğanın bize sunduğu eşsiz bir nimet olsa da kabukları da bir o kadar faydalı bir kaynaktır. Limon kabuklarının bu faydalarını duyduktan sonra çöpe atmayacaksınız.

İşte limon kabuğunun mucizevi faydaları...

LİMON KABUĞUNUN FAYDALARI

Limon kabuğu yüksek besin değerlerine sahip kaynaklardan biridir. Limon kabuğu içerisinde lif, protein ve bol C vitamini barındırır.

Aynı zamanda kalsiyum, potasyum ve magnezyum açısından da zengindir. Limon kabuğu, D-limonen açısından zengindir.

Bu da kalp sağlığını korumada etkili olduğu gibi limonun tüm sağlık yararlarının çoğundan sorumlu bir kaynaktır.

Çöpe attıysanız hemen geri alın! Meğer senelerdir hazineyi çöpe atmışız! Limon kabuklarını kaynatıp içince o sorunu kökten çözüyor

Limon kabuğunun en önemli faydalarından biri, ağız sağlığını koruduğu ve güçlendirdiğidir. Ağız içinde oluşan bakteriler genellikle diş boşluklarına ve diş eti fonksiyonlarına neden olur.

Limon kabuğunda bulunan anti-bakteriyel özellikler, sıkça karşılaşılan ağız hastalıkları ile savaşmada oldukça etkilidir.

Limon kabuğunun en güçlü faydalarından biri şüphesiz, bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğidir. Limon kabuğunda bulunan bol C vitamini bunu sağlar.

Özellikle kış hastalıklarına karşı koruma sağlamak için her gün birkaç gram limon kabuğu tüketmeniz oldukça faydalı olacaktır.

LİMON KABUĞU KAYNATMAK NEYE İYİ GELİR?

Limon kabuğundan elde edilen çay, tam bir C vitamini ve antioksidan kaynağıdır. Böylece sindirimi geliştirerek kilo verme süreciniz önemli ölçüde hızlandırır.

Limon kabuklarından elde edilen çay aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirmede de etkilidir. Aynı zamanda vücudun pH seviyesini de dengeler.

LİMON KABUĞU ÇAYI NASIL YAPILIR?

Öncelikle limon kabuklarını ince ince doğrayın. Yaklaşık 1 yemek kaşığı limon kabuğunu bir su bardağına koyun. Üzerine kaynar su çekin ve 10 dakika kadar bekletin.

Beklettiğiniz limon kabuğu çayına daha sonra dilerseniz içerisine bal ilave ederek afiyetle tüketebilirsiniz. Şifa olsun!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin