Canan Karatay'ın vazgeçemediği o besin bulundu. Faydalarını duyunca yoğurda karıştırıp kaşık kaşık tüketeceksiniz

Sağlıklı bir yaşamı hedef alan Prof. Dr. Canan Karatay'ın en şifalı tohum diye adlandırdığı o tohum bulundu. 1 kaşığında bin fayda bulunuyor ve her derde deva oluyor. Etkilerine inanamayacaksınız...

Canan Karatay'ın vazgeçemediği o besin bulundu. Faydalarını duyunca yoğurda karıştırıp kaşık kaşık tüketeceksiniz

Sağlıklı bir yaşam için sağlıklı besinler tüketilmesini ısrarla savunan Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez de keten tohumunun en sağlıklı besinler arasında yer aldığını ifade ediyor.

Omega-3 yağ asitleri açısından zengin olan besinlerin tüketimine önem verilmesi gerektiğini belirten Karatay, bu nedenle keten tohumu üzerinde sık sık duruyor.

Keten tohumunun 1 kaşığında tam 1 milyon antioksidan bulunuyor. Aynı zamanda içerisinde güçlü vitaminler, mineraller ve lifler barındırıyor.

Keten tohumunun bu faydalarını okuduktan sonra tüketmeyi asla ihmal etmeyeceksiniz. Vücudumuza etkileri son derece inanılmaz!

İşte keten tohumunun faydaları...

KETEN TOHUMUNUN FAYDALARI

Keten tohumu, sağlığımız için en faydalı tohumlardan biridir. Keten tohumu, içerdiği güçlü vitamin ve yağ asitleri ile sağlığımız için tam bir güç deposudur.

Keten tohumu içerisinde bol miktarda omega-3 yağ asitleri, lif, protein, vitamin ve mineral içerir. Kalp sağlığını koruyan ve güçlendiren keten tohumu, sindirim sistemi sağlığını da destekler.

Canan Karatay'ın vazgeçemediği o besin bulundu. Faydalarını duyunca yoğurda karıştırıp kaşık kaşık tüketeceksiniz

Antioksidan açısından zengin olan keten tohumu, vücudumuzu serbest radikallerin zararına karşı korur ve aynı zamanda cilt sağlığımızı olumlu yönde etkiler.

Faydaları saymakla bitmeyen keten tohumu, kabızlık için de en etkili şifa kaynaklarından biridir. Çeşitli sağlık yararına sahip olan keten tohumu, bağışıklık sistemini güçlendirir.

Bağırsakların etkili bir şekilde çalışmasını destekleyen keten tohumu vücudun direncini artırır. Ayrıca sindirimi düzenler ve kan şekerini de düzenler.

Keten tohumu, zayıflamak için de en etkili tohumlardan biridir. İçerdiği lif sayesinde tok tutar ve zayıflama sürecinde etkin rol oynar. Metabolizmayı hızla çalıştırarak bel bölgesinde bulunan yağları da parçalar.

KETEN TOHUMU NASIL TÜKETİLİR?

Keten tohumunu pek çok farklı şekilde tüketerek mucizevi faydalarından yararlanabilirsiniz. Keten tohumu genellikle toz şeklinde tüketilir.

Keten tohumu tozunu suya veya çeşitli içeceklere ekleyerek tüketebilirsiniz. Suya ekleyerek tüketmek istemiyorsanız yoğurdun içine de karıştırabilirsiniz.

Aynı zamanda keten tohumunu kek veya kurabiyelerde de kullanabilirsiniz. Et veya sebze köftesi hazırladığınızda keten tohumu tozu ilave ederek sağlıklı bir biçimde tüketebilirsiniz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin