Bu haberden sonra Hapur Hupur portakal yiyeceksiniz!

Kış mevsiminin en lezzetli ve en şifalı meyvelerinden biri şüphesiz, portakaldır. Portakalın bilinmeyen bu faydalarını okuduktan sonra hapur hupur yemek isteyeceksiniz! İşte günde 2 tane portakal yemenin bilinmeyen faydaları

Bu haberden sonra Hapur Hupur portakal yiyeceksiniz!

Meyve ve sebzeler, sağlığımız için güçlü vitamin ve minerallere sahip olan doğanın en şifalı kaynaklarıdır.

Düzenli olarak meyve tüketmek, sağlıklı bir yaşamın temel unsurlarından biridir. Çünkü meyveler vitamin, mineral ve antioksidan yüklüdür.

Bu mucizevi kaynaklar ise kalp, kanser ve diyabet gibi önemli hastalıklardan korunmamız için gereklidir.

Meyve tüketiminde dikkat etmemiz gereken unsur, mevsiminde tüketmektir. Hormonlu meyveler ne yazık ki sağlığımız için ciddi zararları beraberinde getirir.

Kış mevsiminin en lezzetli ve en şifalı meyvelerden biri olan portakal da bunlardan biridir. Severek yediğimiz portakalın bilinmeyen faydaları sizi çok şaşırtacak!

İşte günde 2 tane portakal yemenin mucizevi faydaları…

PORTAKALIN FAYDALARI

Portakal, sağlığımız için en güçlü faydalar sunan kış meyvelerinden biridir. Portakal, içerdiği güçlü ve vitaminler ile sağlığımız için güçlü yararlar sunar.

Bu haberden sonra Hapur Hupur portakal yiyeceksiniz!

Portakalın en bilinen faydası, bol C vitamini içerdiğidir. C vitamini, sağlığımız için en gerekli olan vitaminlerin başında gelir.

Portakaldaki C vitamini sayesinde, hücre hasarı engellenir. Aynı zamanda kansere neden olan serbest radikaller ile savaşır.

Bağışıklık sistemini güçlendirmede ve desteklemede etkin rol oynayan C vitamini, grip ve nezle gibi soğuk algınlığı rahatsızlıklarından korur. Aynı zamanda semptomlarını hafifletir.

Portakal, demir emilimini artırarak kansızlık için de şifa olan en faydalı meyvelerden biridir. Faydaları saymakla bitmeyen portakal, diş sağlığı için de oldukça faydalıdır.

Portakal C vitamini yüklü olduğu için diş ve diş eti sağlığı için de oldukça faydalıdır. Portakal özellikle diş eti kanamalarına iyi gelir.

Pek çok meyve gibi portakal da iyi bir enerji kaynağıdır. Vücut direncini artıran portakal aynı zamanda kas yorgunluğuna ve kas ağrılarına iyi gelir.

Portakal aslında E vitamini açısından da zengin bir kış meyvesidir. Bu da onu, kalp ve damar sağlığını korumada ve kalp hastalıkları riskini düşürmede mükemmel bir seçenek haline getirir.

PORTAKAL NASIL TÜKETİLMELİDİR?

Portakal mutlaka günde 1-2 adet olacak şekilde tüketilmelidir. Eğer hassas mide yapısına sahipseniz portakal gibi asit oranı yüksek olan meyveleri tüketirken dikkatli olmalısınız.

Aynı zamanda hormonlu meyveler sağlığı zararlı olduğundan portakalı da mutlaka zamanında tüketmeye özen göstermelisiniz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin