3 yufkası olan akşama denesin: Sahura da iftara da çok yakışır. Çıtır çıtır ağızda dağılıyor. Az malzemeli çıtır börek nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de pratik bir börek tarifi arayanlar hemen denesin. Çıtır çıtır oluyor lezzetine doyum olmuyor. İşte çıtır börek için gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
3 yufkası olan akşama denesin: Sahura da iftara da çok yakışır. Çıtır çıtır ağızda dağılıyor. Az malzemeli çıtır börek nasıl yapılır?

Malzemeler;

3-4 adet yufka

 Sosu için;

 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)

3 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı sirke

 İç harcı için;

 350 gr peynir

Çeyrek demet maydanoz

 Üzeri için;

 Yumurta sarısı

Çörek otu

Yapılışı;

İlk olarak böreğin sosunu hazırlayarak başlıyoruz. Böreğin sosu için uygun bir kasenin içerisine 1 su bardağı sıvı yağ alalım. Üzerine 3 yemek kaşığı un ve 1 yemek kaşığı sirkeyi ilave ederek iyice çırpalım.

Sosu hazırladıktan sonra başka bir tabağın içerisinde 350 gram beyaz peynirle ince doğranmış çeyrek demet maydanozu şöyle bir karıştıralım.

Ardından tezgaha yufkalardan bir tanesini açalım. Yufkanın yarısına hazırladığımız unu sirkeli sostan bol miktarda sürelim.

Yufkanın diğer yarısını soslu kısmın üzerine katlayalım. Üzerini tekrar sosla güzelce ıslatalım. 2 katlı yufkamızı 6 üçgen olacak şekilde katlayalım.

Parçaların geniş kısmına hazırladığımız peynirli iç harcından yerleştirelim. Kenarlardan hafifçe içe doğru katlayalım ve sıkıca sararak rulo haline getirelim.

Aynı işlemi diğer yufkalar içinde gerçekleştirelim. Böreklerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim. Bir fırça yardımıyla üzerlerine bolca yumurta sarısı sürelim.

Susam ve çörek otu serpiştirdikten sonra önceden ısıttığımız 180 derece fırında böreklerimizi yaklaşık 35 dakika kontrollü bir şekilde pişirelim.

Eğer börekleri dondurucudan çıkarmışsanız pişme süresi biraz daha uzayacaktır.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin