Türkiye'nin astronotu uzayda: Kapsül beklenenden erken kenetlenecek

Axiom tarafından yapılan açıklamada, "Kapsülün Uluslararası Uzay İstasyonu'na TSİ 12:19'da bağlanması öngörülüyor." ifadesine yer verildi. TSİ 14:30'da astronotlar için karşılama töreni de planlanıyor. Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, 14 gün boyunca Uluslararası Uzay İstasyonu'nda çeşitli bilim misyonlarını gerçekleştirmek üzere uzaya gönderilmşti.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin astronotu uzayda: Kapsül beklenenden erken kenetlenecek

Dragon kapsülünün 20 Ocak TSİ 13:15'te Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenmesi bekleniyordu.

NTV'deki habere göre Axiom'un X hesabından yapılan açıklamada, kapsülün Uluslararası Uzay İstasyonu'na beklenenden daha erken kenetlenmesi beklendiği duyuruldu. Kenetlenmenin tahmini olarak TSİ 12:19'da gerçekleşeceği bildirildi.

TSİ 14:30'da da astronotlar için karşılama töreni düzenlenecek.

Axiom X hesabında saat 10:30'dan itibaren özel yayın başlayacak.

TÜRKİYE'NİN İLK ASTRONUTU ALPER GEZERAVCI UZAYDA YAPACAK?

Gezeravcı, 14 gün boyunca Uluslararası Uzay İstasyonu'nda çeşitli bilim misyonlarını gerçekleştirmek üzere uzaya gönderiliyor. Üniversite ve araştırma kurumlarınca bu misyon için hazırlanan deneyler, çıkılan çağrı neticesinde TUA ve TÜBİTAK Uzay uzmanlarından oluşan bir komisyonca değerlendirildi. Aralarında kanserden bağışıklık hücrelerine, alglerden propolise kadar literatüre katkı sağlayacak çalışmaların bulunduğu 13 deney uzayda gerçekleştirilecek.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin