Steam aile modunu açtı. Steam Aile Paylaşımı ile kütüphanedeki oyunlardan 6 kişiye kadar oynanabilecek

Steam Aileleri programı duyuruldu. Steam Aile Paylaşımı ve Steam Aile Görünümü sistemlerinin yerine geçecek olan Steam Aileleri ile 6 kişilik bir aile üyeleri, Aile Kütüphanesi’ndeki bütün oyunlardan faydalanabilecek.

Google Haberlere Abone ol
Steam aile modunu açtı. Steam Aile Paylaşımı ile kütüphanedeki oyunlardan 6 kişiye kadar oynanabilecek

Valve, Steam aile paylaşımı sistemini kökten değiştirecek olan “Steam Aileleri” (Steam Families) isimli yeni programını duyurdu. Steam Aile Paylaşımı ve Steam Aile Görünümü sistemlerinin yerine geçecek olan ve iki sistemi bir araya getiren Steam Aileleri, ailenizin hangi oyunlara erişebileceğini ve ne zaman oynayabileceğini aynı yerden kontrol edilmesine olanak sağlayacak.

6 KİŞİYE KADAR DESTEKLİYOR

Steam Aileleri bir kişinin oluşturaceğı ve beş kişinin faydalanabileceği yeni bir sistem. Steam Ailesi içindeki üyeler, “Aile Kütüphanesi” adı ile gözüken kütüphanenizdeki tüm oyunlara erişebilir olacak. Aile paylaşımı, çevrimiçi olarak başka bir oyun oynuyor olsalar bile diğer aile üyelerinin kitaplıklarındaki oyunları oynamanıza olanak tanıyor. Üyelerin oyunlarının toplamı bir kütüphanede birleşiyor. Limiti belirleyen faktör ise kopya sayısı. Yani bir oyunu aynı anda iki kişinin oynayabilmesi için iki kopya gerekiyor.

Steam aile modunu açtı. Steam Aile Paylaşımı ile kütüphanedeki oyunlardan 6 kişiye kadar oynanabilecek

KONTROL EBEVEYNLERDE

Steam Aileleri, ebeveynlerin, çocukların Steam'de hangi oyunları oynayabileceğine ve ne zaman oynayabileceğine dair sınırlar koymasına olanak tanıyor. Çocuklarına oyun süresi kısıtlaması koyabilecek olan ebeveynler, evde olmadıklarında da çocukların aktivitelerini mobil uygulama üzerinden izleyebilecek. Çocuklar ek oyun süresi istediğinde bunu talep olarak gönderebilecek ve karar yine yetişkinlerin olacak.

BETA VERSİYONDA HAYATA GEÇTİ

Steam Aileleri, Steam’in Beta versiyonunda (Beta İstemci) hayata geçti. Dilerseniz Beta İstemci'yi aktifleştirerek şimdiden Steam Aileleri’ni hayata geçirebilir ya da ana güncelleme geldiği zaman Steam Aileleri’ni kullanmaya başlayabilirsiniz. Steam’de yer alan bütün oyunların Steam Aileleri erişimine açık olmadığını da hatırlatalım. Ancak yeni sistem ile çok daha fazla oyunun Steam Aileleri uygulamasına geçmesi muhtemel gözüküyor. Şu anda Aile Paylaşımı için uygun olan popüler oyunlar arasında Helldivers 2, Baldur’s Gate 3, Balatro, Cyberpunk 2077, Elden Ring ve Hogwarts Legacy yer alıyor.

 

Kaynak: Erdem Şimşek
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin