Facebook yeni özelliği ile şoke etti! Artık girdiğiniz tüm siteleri izleyecek

Facebook, son güncellemesiyle kullanıcıların ziyaret ettiği web sitelerini takip edebilen yeni bir bağlantı geçmişi özelliğini tanıttı. İşte yeni özelliğe ilişkin tüm detaylar!

Google Haberlere Abone ol
Facebook yeni özelliği ile şoke etti! Artık girdiğiniz tüm siteleri izleyecek

Bu yeni özellik, kullanıcılara geçmişte tıkladıkları bağlantıları ve ziyaret ettikleri siteleri kontrol etme ve düzenleme imkanı sunarken, Facebook da bu bağlantıları izleyebiliyor.

Varsayılan ayarlarda etkin olarak gelen bu özellik, kullanıcıların online aktivitelerinden elde edilen verilerin reklam hedeflemeleri için kullanılmasına olanak tanıyor.

Facebook'un yardım merkezine göre, bağlantı geçmişi açık olduğunda kullanıcıların tıkladıkları ve Facebook Mobil Tarayıcı üzerinde inceledikleri tüm bağlantılar 30 gün boyunca kaydediliyor.

Bu özellik, Facebook'un iOS ve Android uygulamalarında aktif durumda bulunmakla birlikte, kullanıcılara belirli bağlantıları silme veya tüm tarama geçmişini temizleme seçenekleri sunuyor.

ARTIK ONLİNE GİZLİLİĞİNİZİ YÖNETEBİLİRSİNİZ 

Bazı kullanıcılar, çevrimiçi aktivitelerinin Facebook tarafından izlenmesini tercih ederken, bazıları ise bu durumdan rahatsızlık duyuyor. Ancak, Facebook'un bu özelliği devre dışı bırakma seçeneği de bulunmaktadır.

Bağlantı geçmişi kapatıldığında tarama verileri silinir ve Meta'nın bu işlemi tamamlaması 90 gün sürebilir. Özellik devre dışı bırakıldığında ise Meta uygulaması, bağlantı geçmişinin reklam kişiselleştirmesi için durdurur.

Bu yeni özellikle birlikte, Facebook'un gizlilik odaklı adımlar atmaya çalıştığı ve video izleme geçmişi gibi kullanıcı verilerini daha fazla kontrol etmeye çalıştığını görebiliriz ve bazı kullanıcılar bu yeni özelliği şüpheyle karşılayabilirler.

Etiketler teknoloji facebook meta
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin