Son Dakika... Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten kötü haber. Dursun Özbek hastaneye kaldırıldı. Dursun Özbek kimdir?

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in akut pankreatit şüphesiyle hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Takımdan yapılan açıklamada endişe edilecek bir durum olmadığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten kötü haber. Dursun Özbek hastaneye kaldırıldı. Dursun Özbek kimdir?

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek akut pankreatit (aniden oluşan bir pankreas iltihabı) şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Özbek'le ilgili son duruma tomografi sonrası karar verilecek.

Özbek'in hastaneye kaldırılması nedeniyle yönetim kurulu toplantısı da ertelendi. 

GALATASARAY'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Galatasaray'dan konuya ilişkin şu açıklama geldi:

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Sn. Dursun Aydın Özbek, 18 Aralık Pazartesi günü Medicana Ataşehir Hastanesi’ne karın ağrısı ve halsizlik şikayetiyle ayaktan başvurmuş, yapılan tetkik ve değerlendirme sonuçlarında önemli bir bulguya rastlanmamıştır.

Sn. Özbek’in, gastroenterit tanısıyla tedavisine başlanmış ve tedavi sonrası taburculuğu planlanmıştır. Sağlık durumuyla ilgili olarak şu an için endişe edilecek bir durum olmadığını kamuoyunun bilgisine sunarız.

DURSUN ÖZBEK KİMDİR?

Dursun Özbek, 25 Mart 1949 tarihinde Giresun'da dünyaya gelmiştir ve tam adı Dursun Aydın Özbek'tir. Galatasaray Lisesi'nden mezun olduktan sonra 1974 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi'ni bitiren Özbek, İTÜ Spor Kulübü'nde hem üniversite takımında, hem de Amatör 1. Küme'de futbol oynamıştır.

1972 yılında otomotiv sektöründe çalışmaya başlayan Özbek, kardeşi Mehmet Özbek ile birlikte Taksim'de, Talimhane'de 6 metrekarelik bir dükkanda yedek parçacılığa başlamıştır.

1988 yılından bu yana turizm sektöründe Nippon ve Point Hotel zincirleriyle İstanbul'da, Antalya'da Kimeros ve Mabiche otelleri ile hem yatırımcı hem de işletmeci olarak iş hayatına devam eden Özbek, 2011 yılında Galatasaray'ın başkanı Ünal Aysal'ın kadrosunda yer alsa da kısa bir süre sonra kendi isteğiyle görevi bırakmıştır.

25 Ekim 2014 tarihinde Duygun Yarsuvat Galatasaray'ın başkanı seçildikten sonra Galatasaray SK Yönetim Kurulu'na seçilen Özbek, aynı tarihte Başkan yardımcısı görevini üstlenmiştir.

23 Mayıs 2015 tarihinde yapılan Galatasaray Spor Kulübü Olağan Seçim Genel Kurul Toplantısındaki seçimde eski başkan Duygun Yarsuvat'ın desteklediği Dursun Aydın Özbek, Galatasaray'ın 36. Başkanı olarak seçilmiştir fakat 20 Ocak 2018 tarihinde düzenlenen Galatasaray Spor Kulübü Olağanüstü Seçim Genel Kurulu'nda rakibi Mustafa Cengiz'e karşı kaybeden Özbek, Galatasaray Başkanlığı ve Kulüpler Birliği Başkanlığı'ndan ayrılmıştır.

Fransızca ve İngilizce bilen Dursun Aydın Özbek, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin