Kırmızı etin kilosuna çok büyük indirim. Kuşbaşı ve kıymaya 30 günde 100 liradan fazla zam gelmişti, et fiyatları 50 lira düşecek

Türkiye'de artan enflasyon fahiş gıda fiyatlarının ortaya çıkmasına neden olmuştu. Özellikle temel gıda maddelerindeki artışın önüne bir türlü geçilemedi. Ancak bu kez zam değil indirim haberi geldi. Son 30 günde 100 liradan fazla artan kırmızı et fiyatları ile ilgili müjde gibi haber geldi. Kuşbaşı ve kıyma gibi temel ürünlerde yaklaşık 50 lira indirime gidilecek.

Google Haberlere Abone ol
Kırmızı etin kilosuna çok büyük indirim. Kuşbaşı ve kıymaya 30 günde 100 liradan fazla zam gelmişti, et fiyatları 50 lira düşecek

Kırmızı et fiyatlarındaki artış baş döndürdü. Yüksek enflasyonla birlikte fahiş gıda fiyatlarıyla beli bükülen vatandaşa bu kez indirim haberi geldi. Kıyma ve kuşbaşı gibi temel ürünlerde etiketlere kilo başına en az 35 liralık indirim yansıdı. Sektör temsilcilere Kurban Bayramı'na kadar yeni bir zam beklemiyor.

İLK DEFA DÜŞÜŞ YAŞANIYOR

NTV'ye konuşan İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, "Kurban Bayramı öncesi ilk defa bir düşüş yaşıyoruz. Geçen hafta 15 lira, bu hafta da 20 lira indirim geldi. Esnafımıza indirimleri halkımıza yansıtması için mesaj attık. Esnafımızdan en az 35-50 TL arası indirim bekliyoruz. Biz de uygulamaya başladık." dedi.

Kırmızı et fiyatlarına gelen indirimin arkasındaysa ithal gelen büyükbaş hayvanların kurbanlık olarak piyasaya girmesi var. Tüfekçi, "Yurt dışından ithal edilen etler vakıflara verilmeye başlandı. Şu anda hemen hemen 5-6 vakıfla anlaşma yapılmış durumda ve devam etmekte." değerlendirmesini yaptı.

Vatandaşlarsa indirim gelse de kırmızı et fiyatlarının yüksek olmasından şikayetçi. Sektör temsilcileri bayrama kadar fiyatlarda artış beklemiyor.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin