Michy Batshuayi, Fenerbahçe'ye hayat verdi. Başakşehir deplasmanında galibiyet son dakikada geldi

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Fenerbahçe, Başakşehir'i deplasmanda Michy Batshuayi'nin 90+4. dakikada attığı penaltı golüyle 1-0 mağlup etti.

Google Haberlere Abone ol
Michy Batshuayi, Fenerbahçe'ye hayat verdi. Başakşehir deplasmanında galibiyet son dakikada geldi

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında lider Fenerbahçe, Başakşehir ile deplasmanda karşı karşıya geldi.

Fenerbahçe birçok gol pozisyonundan yararlanamadığı maçta üç puana Michy Batshuayi ile ulaştı. Michy Batshuayi 90+4. dakikada attığı penaltı golüyle takımına üç puanı getiren isim oldu. Başakşehir'de Figueiredo ve Kenny kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Fenerbahçe bu galibiyetle puanını 57'ye yükseltirken, Başakşehir 27 puanda kaldı.

Fenerbahçe önümüzdeki hafta sahasında Ankaragücü ile kozlarını paylaşacak. Başakşehir ise Konyaspor ile karşılaşacak.

BONUCCI RİSKE EDİLMEDİ

Fenerbahçe'de hafif ağrısı bulunan İtalyan savunmacı Leonardo Bonucci, riske edilmedi. Adalesinde ağrıları olan tecrübeli stoperin yerine Serdar Aziz, maça ilk 11'de başladı. Afrika Uluslar Kupası'nda ülkesinin elenmesinin ardından yaklaşık 7 saatlik uçak yolculuğuyla maç günü İstanbul'a gelen Alexander Djiku ise savunmadaki eksiklik nedeniyle kadroya alındı.

KRUNIC İLK KEZ 11'DE

Ziraat Türkiye Kupası'nda Adanaspor ile oynanan karşılaşmada ilk 11'de oynayan Krunic, geçtiğimiz hafta Yılport Samsunspor maçında ise yedek soyunmuş ve sonradan oyuna dahil olmuştu. Krunic, Süper Lig'de ilk 11'de ilk karşılaşmasına ise Başakşehir karşısında çıktı.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' Başakşehir-Fenerbahçe maçında ilk düdük sesi geldi.

2' Fenerbahçe mücadeleye tehlikeli başladı. İsmail ceza sahası yayından vurdu, ardından top Szymanski'nin önünde kaldı. Polonyalı yıldızın vuruşunda Volkan Babacan topu kornere gönderdi. 

12' Tadic mutlak bir pozisyondan yararlanamadı. İrfan Can'ın savunma arkasına yolladığı iyi pası Dzeko tek vuruşla içeri çevirdi. Tadic'in yakın mesafeden vuruşunda top çerçeveyi bulmadı.

22' Bu kez Dzeko dışarı attı. Tadic'in pasında ceza yayından şansını deneyen Dzeko'nun vuruşu az farkla auta gitti.

29' Fenerbahçe savunmasında yapılan büyük hatada Piatek topu bir anda önünde buldu. Piatek'in şutunda Livakovic topu iki hamlede kontrol etti.

Michy Batshuayi, Fenerbahçe'ye hayat verdi. Başakşehir deplasmanında galibiyet son dakikada geldi

41' Volkan Babacan çıkardı! Krunic'in pasında Dzeko bomboş durumda topla buluştu. Dzeko'nun plasesinde Volkan Babacan kalesini gole kapattı.

45+2' Başakşehir 10 kişi kaldı. Figueiredo ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

45+4' Volkan Babacan'dan bir harika kurtarış daha. Serdar Aziz'in uzaktan sert şutunda Volkan Babacan nefis bir refleksle topu kornere çelmeyi başardı.

45' İlk yarı golsüz sona erdi.

46' İkinci yarı başladı.

57' Szymanski dışarı vurdu. Dzeko'nun pasında Volkan Babacan ile karşı karşıya kalan Szymanski'nin vuruşu farklı bir şekilde üstten auta gitti.

61' Bu kez Başakşehir gole yaklaştı. Sol kanattan savunma arkasına sarkan Lima'nın ortasında Kenny topa istediği gibi vuramadı.

71' Cengiz yan ağlara vurdu! Ferdi'nin geliştirdiği hızlı hücumda ceza sahasında bomboş kalan Cengiz'in vuruşu yan ağlarda kaldı.

85' Mert Müldür'ün sağ kanattan yaptığı ortaya Batshuayi çok iyi yükseldi. Belçikalı oyuncunun kafa vuruşunda top Volkan Babacan'da kaldı.

90+3' Başakşehir'de Kenny yoğun itirazlarının ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

90+4' Fenerbahçe'nin kazandığı penaltıda topun başına geçen Batshuayi ağları havalandırarak takımını 1-0 öne geçirdi.

Michy Batshuayi, Fenerbahçe'ye hayat verdi. Başakşehir deplasmanında galibiyet son dakikada geldi - Resim : 2

90+7' Dzeko direği geçemedi. Dzeko'nun yakın mesafeden şutunda direkte patlayan top oyun alanına geri döndü.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin