Batshuayi ve İrfan Can Kahveci attı, Fenerbahçe derbide Beşiktaş'ı iki golle yıktı

Trendyol Süper Lig'in 34. haftası dev bir derbiye sahne oldu. Şampiyonluk yarışında daha fazla puan kaybı yapmak istemeyen Fenerbahçe sahasında ağırladığı ezeli rakibi Beşiktaş'ı 2-1'lik skorla mağlup etti.

Google Haberlere Abone ol
Batshuayi ve İrfan Can Kahveci attı, Fenerbahçe derbide Beşiktaş'ı iki golle yıktı
Anadolu Ajansı

Trendyol Süper Lig'in 34. haftasında iki ezeli rakip Fenerbahçe ve Beşiktaş, Ülker Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda kozlarını paylaştı.

Ev sahibi Fenerbahçe sahasında konuk ettiği Beşiktaş'ı 30. dakikada Michy Batshuayi ve 69. dakikada İrfan Can Kahveci'nin golleriyle 2-1 mağlup etti. Beşiktaş'ın tek golünü 82. dakikada Cenk Tosun kaydetti. Siyah-beyazlı ekipte Al Musrati, 25. dakikada VAR incelemesinin ardından direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 89'a yükseltti ve lider Galatasaray'ı takibini sürdürdü. Üç maçlık yenilmezlik serisi sona eren Beşiktaş ise 51 puanda kaldı. Fenerbahçe önümüzdeki hafta deplasmanda Konyaspor'a konuk olacak, Beşiktaş ise sahasında Çaykur Rizespor'u ağırlayacak.

DZEKO İLK KEZ YEDEK SOYUNDU

Fenerbahçe'nin Bosna Hersekli golcüsü Edin Dzeko, bu sezon ilk kez bir lig maçına yedek kulübesinde başladı. Sezonun geride kalan 33 haftalık periyodunda 32 maça ilk 11'de başlayan Dzeko, Kayserispor deplasmanında oynanan mücadelede ise sakatlığı nedeniyle kadroda yer almamıştı.

TRİBÜNLER DOLDU

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde tribünlerin tamamı doldu. Beşiktaşlı taraftarlar maçtan 2 saat önce deplasman tribünündeki yerlerini alırken, Fenerbahçe tribünleri de maçın başlamasına 1 saat kala tamamen doldu.

Sarı-lacivertli taraftarlar, karşılaşma öncesinde oyuncuları tek tek tribüne çağırarak moral verdi.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde ilk düdük sesi geldi.

4' İlk tehlikeli atak Fenerbahçe'den geldi. Batshuayi'nin pasında ceza sahası içinden vuruşunu yapan Ferdi çerçeveyi bulamadı.

10' Mert gole izin vermedi. Batshuayi'nin yakın mesafeden vuruşunda açıyı iyi kapatan Mert Günok ayaklarıyla golü önledi.

19' Fenerbahçe'de sakatlanan İsmail Yüksek yerini Rade Krunic'e bıraktı. İsmail Kartal aynı zamanda yabancı kuralı nedeniyle de Becao-Çağlar Söyüncü değişikliğine gitti.

25' Beşiktaş'ta Al Musrati, VAR incelemesinin ardından direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

30' Fenerbahçe gol perdesini açan taraf oldu. Tadic'in şık pasında fileleri havalandıran Batshuayi takımını 1-0 öne geçirdi.

Batshuayi ve İrfan Can Kahveci attı, Fenerbahçe derbide Beşiktaş'ı iki golle yıktı

40' Beşiktaş eşitlik golüne yaklaştı. Muci'nin şutunda açıyı iyi daraltan Livakovic kalesini gole kapattı.

45' Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında ilk yarıyı Batshuayi'nin golüyle 1-0 önde tamamladı.

46' Derbide ikinci yarı başladı.

48' Livakovic'ten müthiş refleks! Muleka'nın kafa vuruşunda Livakovic çok iyi bir refleksle golü engelledi.

69' Fenerbahçe farkı ikiye çıkardı. Ceza sahasında uzak direğe nefis bir vuruş yapan İrfan Can Kahveci derbide skoru 2-0'a getirdi.

82' Beşiktaş derbide farkı bire indirdi. Çok sert bir vuruşla ağları havalandıran Cenk Tosun skoru 2-1'e getiren isim oldu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin