Cilt bakımının en popüler bileşeni: Salisilik asit ne işe yarar. Salisilik asit sivilceye iyi gelir mi?

Salisilik asit, bir tür beta hidroksi asit (BHA) olarak bilinen bir kimyasaldır. Sıklıkla cilt bakım ürünlerinde kullanılan bir bileşiktir. Peki, salisilik asitin faydaları nelerdir? İşte detaylar...

Google Haberlere Abone ol
Cilt bakımının en popüler bileşeni: Salisilik asit ne işe yarar. Salisilik asit sivilceye iyi gelir mi? - Resim: 1

Salisilik asit günümüzde çeşitli kimyasal ajanların deriye uygulanarak deride hasar meydana getirilmesini ve ardından cildin yenilenmesini amaçlayan kimyasal peeling uygulamalarında sıklıkla tercih edilen bir bileşiktir.

AKNE TEDAVİSİ

Salisilik asit, cildin yüzeyindeki ölü deri hücrelerini ve tıkalı gözenekleri temizlemeye yardımcı olur. Bu, akne oluşumunu azaltır ve mevcut aknelerin iyileşmesine yardımcı olabilir.

Salisilik asit, derinlemesine temizlik sağlayarak gözeneklerin içerisinde biriken yağ ve kirleri giderir. Bu sayede gözenekler daha az belirgin hale gelir.

SİVİLCE VE SİYAH NOKTALARI AZALTIR

Salisilik asit, sivilce ve siyah nokta oluşumunu önleyerek ciltteki yağ salgısını azaltır. Ayrıca iltihaplı aknelerin iyileşme sürecini hızlandırabilir.

Akne oluşumunun en önemli nedenlerinden bir tanesi ciltte bakteri birikimine bağlı olarak gelişen iltihaplanmadır. Salisilik asit antienflamatuar ve antimikrobiyal özellikleri sayesinde özellikle akne tedavisinde destekleyici olarak kullanılabilir.

Ciltteki yağ hücreleri ile karışarak ciltte sebum miktarının dengelenmesine yardımcı olabilir. Bu sayede ciltte yağ bezesi ve sivilce oluşumunun en aza indirilmesine yardımcı olabilir.