Bir bebeğin ana rahminden kopup gidişi... İlk kez görüntülendi, insanları çok hüzünlendirdi

Yale Üniversitesi'nden Dr. Mehmet Emin Adin sosyal medyasında bir bebeğin ana rahminden kopup gidişi anını paylaştı. Tıpta buna kaçınılmaz düşük adı verildiğini söyleyen Adin bu durumun ilk kez görüntülendiğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Bir bebeğin ana rahminden kopup gidişi... İlk kez görüntülendi, insanları çok hüzünlendirdi

Sosyal medyada paylaşılan çoğu video insanları güldürürken bu kez çok hüzünlendiren bir paylaşım geldi. Yale Üniversitesi'nden Dr. Mehmet Emin Adin sosyal medya adresinde hamile bir kadının ultrasyon görüntülerini paylaştı.

Ultrasyonun çekildiği anda ise bebeğin ana rahminden kopup gittiği görüldü. Adin o anları şu sözlerle anlattı: Her şey bir yana, doktorluk bazen size hayatın nasıl pamuk ipliğine bağlı olduğunu çok iyi gösteriyor. Ultrason muayenesi esnasında canlı olan bebeğin tam o anda ana rahminden kopup, kayıp düştüğünü görmek gibi. Düşük kanaması ultrasona gelmeden evvel başlayan hastadaki bu durumun ultrason muayenesi ile uzaktan yakından ilgisi yoktur. Görüntü tamamen rastlantısaldır. Ben mesleki tecrübemde bugüne kadar böyle bir görüntü ile karşılaşmadım ve tıp literatüründe de böyle bir anı yakalayan makale, görüntü bulamadım, muhtemelen ilk diyebiliriz. Çünkü o ana tanık olmak ve kaydetmek istatistiksel olarak düşük bir ihtimal. Kaçınılmaz düşük nedir? Kaçınılmaz düşük, gebeliğin erken evrelerinde, gebeliğin kendiliğinden sonlanmasının yakın ve “kaçınılmaz” hale geldiği bir durumu ifade eder. Bu terim tipik olarak bir kadında kramp ve rahim ağzı genişlemesinin eşlik ettiği, düşük yapmanın kaçınılmaz olduğunu gösteren vajinal kanama yaşandığında kullanılır. Bu gibi durumlarda tıbbi müdahale gebelik kaybının önüne geçemeyebilir. Bu, aileler için zorlu ve duygusal bir deneyimdir ve sağlık hizmeti sağlayıcıların bu zor dönemde destek ve rehberlik sağlaması, empatik ve şefkatli davranması çok önemlidir.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin