Kızıl Goncalar'ın yapımcısından flaş açıklamalar! Faruk Turgut: Türkiye’deki cemaat gerçeğini anlatıyor

Türkiye'nin gündemine oturan Kızılcık Şerbeti ve Kızıl Goncalar dizisinin yapımcısı Faruk Turgut iki dizi hakkındaki farklılık hakkında konuştu. Kızıl Goncalar hakkında, "Türkiye’deki cemaat gerçeğini anlatıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Kızıl Goncalar'ın yapımcısından flaş açıklamalar! Faruk Turgut: Türkiye’deki cemaat gerçeğini anlatıyor

Türkiye'nin gündemine oturan Kızılcık Şerbeti ve Kızıl Goncalar dizisinin yapımcısı Faruk Turgut, Şükrü Dudu'nun sunduğu  tv100'ün sevilen programı Berber Muhabbeti'ne konuk oldu.

İki dizi hakkında flaş açıklamalar yapan Turgut, iki dizinin birbirinden çok farklı olduğunu söyledi.

İlk bölümüyle tartışma yaratan Kızıl Goncalar hakkında şunları söyledi: "Kızıl Goncalar Türkiye’deki cemaat gerçeğini anlatıyor. Özellikle oradaki temel mantık şunun üzerine kurulmuş; aynı anneden, babadan doğabilirsiniz ama kaderinizi coğrafya ve ailenin yaşam tarzı belirler. Kızıl Goncalar’ın temel oturduğu mantık bu."

ÖZGÜ NAMAL NASIL İKNA OLDU?

Oyunculuğa 10 yıl ara veren Özgü Namal, Kızıl Goncalar'da Meryem rolüyle ekranlara göndü.

Turgut, Özgü Namal'ı nasıl ikna ettiğini de anlattı. Şu ifadeleri kullandı: Özgü ile benim çok yakın bir dostluğum var. Hanımın Çiftliği’nde biz Özgü ile birlikte çalıştık. Çok da başarılı bir performans. Özgü’yü ben çok severim. Ben Özgü’ye çok iş teklif ettim. Özgü ama çok hassas ve “dönüyorsam etkili bir işle döneyim” diye proje tercihinde çok ince eleyip sık dokuyan bir oyuncu. En sonunda bu projeyi çok beğenince ikna oldu. Bu projeyi beğenmesinde en büyük etken de Necati Şahin. Şu anda senaristimiz.

KIZIL GONCALAR HAKKINDA

Kızıl Goncalar, seküler bir Atatürkçü olan Levent (Özcan Deniz) ve mutaassıp bir tarikatın içinde yaşayan Meryem’in (Özgü Namal) kaderlerinin kesişmesini konu alırken, inanç ve fikir ayrılıklarına rağmen "evlat" söz konusu olduğunda anneliğin/babalığın birleştirici gücüne dikkat çekiyor.

RTÜK İNCELEME BAŞLATTI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) FOX TV'de yayımlanan "Kızıl Goncalar" adlı diziye ilişkin şikayetleri incelediği bildirilmişti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin