Tolga Savacı'nın ölümü sevenlerini yasa boğdu. Savacı Türkiye'ye kırgın mı öldü?

Ünlü oyuncu Tolga Savacı Amerika'da kalp krizi nedeniyle vefat etti. Tolga Savacı'nın vefatının ardından gazeteci Yüksel Aytuğ köşesinde, çok konuşulacak iddiaların yer aldığı bir yazı kaleme aldı.

Google Haberlere Abone ol
Tolga Savacı'nın ölümü sevenlerini yasa boğdu. Savacı Türkiye'ye kırgın mı öldü?

Tolga Savacı geçtiğimiz gün kalp krizi nedeniyle vefat etti. Sabah yazarı Yüksel Altuğ, Tolga Savacı ile ilgili çok konuşulacak ifadelerin yer aldığı bir yazı kaleme aldı. Yüksel Aytuğ, yıllardır Amerika'da yaşayan Tolga Savacı için şu ifadeleri kullandı:

"Yeşilçam'ın en yakışıklı ve yetenekli oyuncularından Tolga Savacı, ABD'de 60 yaşında öldü. Bana göre sürgündeydi. Çünkü onca parlak kariyerine rağmen yaşı ilerlediğinde ne sinemadan ne televizyondan umduğu iş tekliflerini alamamıştı. ABD'ye yerleşme kararını bir röportajında şu sözlerle açıklamıştı: "İstemediğim rolleri canlandıracağıma, ABD'de 4 lisanımla, pompacılık da dahil bir iş bulurum herhalde diye gittim."

"Oysa yaş aldıkça oturan yüzü ve harika fiziğiyle adil bir oyunculuk düzeninde kendini sürgüne atmasına hiç de gerek olmayacaktı. Ama bizim sektörde ne yazık ki tek kriter, ahbap-çavuş ilişkileri. Eğer bir "klanın" üyesi değilseniz, evde iş bekler durursunuz."

TOLGA SAVACI KİMDİR?

İstanbul'da 6 Mayıs 1963'te dünyaya gelen Tolga Savacı, Fransız Koleji'nin ardından 1983'te mankenlik eğitimi almak için İtalya'ya gitti.

Bir süre motosiklet yarışçılığı da yapan Savacı, 1985'te Banu Alkan ile başrol oynadığı "Arzu" filmiyle sinemaya adım attı.

Aynı yıl Hülya Avşar ile "Tapılacak Kadın" ve "Sekreter" filmlerinde oynayan Savacı, sonraki yıllarda da çeşitli televizyon ve sinema filmlerinde rol aldı.

Yazar Nermin Bezmen ile 2015'te evlenen Savacı, eşiyle ABD'nin New Jersey eyaletinde yaşamaya başladı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin