Çinli kadınların para biriktirme yöntemi şaşırttı!

Çinli kadınların para biriktirme yöntemi şaşırttı! Ekonomik belirsizlik tasarrufa yöneltirken 36 yaşındaki iki çocuk annesi kadının para biriktirmek için kullandığı yöntem şaşırttı.

Google Haberlere Abone ol
Çinli kadınların para biriktirme yöntemi şaşırttı!

Çin'de ekonomik belirsizlik tasarruf oranlarının artmasına neden olurken, kadınlar internette başka kadınlarla eşleşerek para biriktirmeye çalışıyor.

Kathy Zhuo ve kocasının maaşları koronavirüs pandemisi sırasında yarı yarıya kesildi. Zhuo için bu çok büyük bir darbe oldu çünkü beş yıl önce kanser teşhisi konulan annesine de bakmak zorundaydı.

Çin'in güneyindeki Fujian kentinde yaşayan 36 yaşındaki iki çocuk annesi kadının yaşadığı şok, onu internette benzer ilgi alanlarına sahip eşler ('da zi') arayan Çinli gençlere katılmaya yöneltti.

Birlikte seyahat etmek veya egzersiz yapmak yerine para biriktirmek isteyen gençlerin grubuna katılmıştı.

"Tasarruf yapan da zi" etiketi Çin'in Instagram'ı Xiaohongshu'da ilk olarak Şubat 2023'te ortaya çıktı. Veri analiz firması Newsrank'a göre şu ana kadar 1,7 milyon kez görüntülendi. Çin'in Twitter'ı Weibo'da tasarruf ortaklarıyla ilgili konular milyonlarca kez görüntülendi.

BBC'deki habere göre Singapur Ulusal Üniversitesi'nde Kamu Politikası Profesörü Lu Xi, bu eğilimin "ekonominin geleceğine duyulan güvenin düşük olduğunu" gösterdiğini söylüyor.

Çin ekonomisi bu yılın ilk mali çeyreğinde beklenenden daha hızlı büyümesine rağmen hâlâ derinleşen bir emlak krizi, düşen yabancı yatırım ve artan yerel yönetim borçlarıyla karşı karşıya.

Zhuo, geçen yıl ülkenin ekonomik büyümesine yaklaşık yüzde 40 katkıda bulunduğu tahmin edilen yeşil enerji sektöründe çalıştığı için kendini şanslı hissediyor.

Ancak pek çok arkadaşı ve ailesi işini kaybettiği için "tehlikeye hazırlanmaya" mecbur hissediyor.

Etiketler Çin Kadın para
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin