İstanbul Sinema Müzesi prestijli ödüle aday oldu. Avrupa Yılın Müzesi Ödülü 2024 aday listesine girmeye hak kazandı

İstanbul Sinema Müzesi Avrupa Yılın Müzesi Ödülü 2024 aday listesine girmeye hak kazandı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu “İstanbul Sinema Müzesi Atlas 1948’in Avrupa’nın en uzun soluklu ve prestijli müzecilik ödülü olan 'Avrupa Yılın Müzesi Ödülü' 2024 aday listesinde yer aldığı haberiyle büyük gurur yaşıyoruz.” açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Sinema Müzesi prestijli ödüle aday oldu. Avrupa Yılın Müzesi Ödülü 2024 aday listesine girmeye hak kazandı

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu sosyal medya hesabından açıklama yaptı. 

Mumcu, İstanbul Sinema Müzesi Avrupa Yılın Müzesi Ödülü 2024 aday listesine girmeye hak kazandığını duyurdu.

Mumcu'nun paylaşımı şu şekilde:

Tükiye’nin en geniş kapsamlı, ilk sinema müzesi olan İstanbul Sinema Müzesi Atlas 1948’in Avrupa’nın en uzun soluklu ve prestijli müzecilik ödülü olan “Avrupa Yılın Müzesi Ödülü (EMYA)” 2024 aday listesinde yer aldığı haberiyle büyük gurur yaşıyoruz.

İstanbul Sinema Müzesi, dünyada bir sinema müzesinde ilk kez kullanılmakta olan dijital hafıza havuzu uygulamasıyla, binlerce film ile oyuncu, yönetmen, senarist, yapımcı ve sinema emekçisinden oluşan on binlerce kişiyi içeren olağanüstü bir bilgi havuzunu ziyaretçilerin hizmetine sunuyor.

Dijital etkileşim unsurlarının kültürel değerlerle buluştuğu İstanbul Sinema Müzesi, uluslararası müzecilikte yenilikçi süreçlere teşvik etmek amacıyla farklı kategorilerde verilen ödüller için güçlü bir aday!

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin