YSK’dan en az lise mezunu 103 memur alımı: YSK 103 memur alımı başvuru tarihleri ve şartları neler? YSK 103 memur alımı başvuruları nasıl yapılır?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere bünyesine 103 memur alımı yapacağını duyurdu. YSK’dan yapılan açıklamaya göre en az lise mezunu olması şartıyla şoför, veri hazırlama kontrol işletmeni ve zabıt katibi alacağını açıkladı. Başvuru yapmak isteyen kişiler işe YSK memur alımı ile ilgili olarak araştırma yapmaya başladı. Peki, YSK 103 memur alımı başvuru şartları neler? YSK 103 memur alım ilanına başvuru nasıl yapılır?

Google Haberlere Abone ol
YSK’dan en az lise mezunu 103 memur alımı: YSK 103 memur alımı başvuru tarihleri ve şartları neler? YSK 103 memur alımı başvuruları nasıl yapılır?

YSK tarafından açıklanan ilana göre, Yüksek Seçim Kurulu bünyesinde görevlendirilmek üzere en az lise mezunu 103 memur alımı yapılacak. Bu ilan haberini duyan vatandaşlar ise, YSK memur alımı için detayları araştırmaya başladı. Biz de sizler için YSK 103 memur alımı başvuru detaylarını haberimizde derledik. Peki, YSK 103 memur alımı başvuru şartları neler? YSK 103 memur alım ilanına başvuru nasıl yapılır? İşte detaylar…

YSK HANGİ KADROLARDA ALIM YAPIYOR?

YSK Seçim Müdürlükleri, 10 veri hazırlama ve kontrol işletmeni, 90 zabıt katibi ve 3 şoför alımı yapacağını duyurdu.

YSK MEMUR ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

YSK’dan en az lise mezunu 103 memur alımı: YSK 103 memur alımı başvuru tarihleri ve şartları neler? YSK 103 memur alımı başvuruları nasıl yapılır?

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) ve Zabıt Katibi kadrolarına atanabilmek için; en az lise veya dengi bir okul mezunu olmak gerekiyor.

Şoför alımı kadrosuna atanabilmek için ise; en az lise veya dengi okul mezunu olma şartı aranıyor. Aynı zamanda geçerlilik süresi dolmamış B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak gerekiyor. Okul Bölüm şartı ise aranmıyor.

YSK’dan en az lise mezunu 103 memur alımı: YSK 103 memur alımı başvuru tarihleri ve şartları neler? YSK 103 memur alımı başvuruları nasıl yapılır? - Resim : 2

Başvuru yapacak adayların, müracaatlarını tamamlandıktan sonra, adaylar lisans mezunları için KPSSP3 puan türü, ön lisans mezunları için KPSSP93 puan türü, lise mezunları için ise KPSSP94 puan türü esas alınarak en yüksek puana sahip adaydan başlanarak tek bir liste halinde puan sıralamasına tabi tutulacaktır. En az KPSS 70 puan şartı bulunmaktadır.

Başvuruda yaş şartı belirtilmemiştir. 657 devlet memurları kanunu 48 madde bu alımda geçerli olacaktır.

YSK başvuru kılavuzu için TIKLAYIN!

YSK MEMUR ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

YSK’dan en az lise mezunu 103 memur alımı: YSK 103 memur alımı başvuru tarihleri ve şartları neler? YSK 103 memur alımı başvuruları nasıl yapılır? - Resim : 3

Başvurular; 7 Ekim 2021 tarihinde saat 09.00’da başlayıp 18 Ekim 2021 tarihinde mesai bitimi itibariyle (saat 17.00) sona erecek.

Başvurular; Yüksek Seçim Kurulu (YSK) resmi internet sitesinde (https://www.ysk.gov.tr) yer alan başvuru formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmak suretiyle elektronik ortamda yapılacaktır.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin