YÖK Kanunu'nda değişiklik mi yapılacak? YÖK Başkanı Erol Özvar'dan sivil anayasa çıkışı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuştu. Özvar sivil anayasa açıklamasıyla birlikte üniversite başvuru sayısı ve depremzede öğrencilere ilişkin açıklamalar yaptı.

Google Haberlere Abone ol
YÖK Kanunu'nda değişiklik mi yapılacak? YÖK Başkanı Erol Özvar'dan sivil anayasa çıkışı

YÖK Başkanı Erol Özvar açıklamalar yaptı.

YÖK Başkanı Özvar 2022 yılında üniversiteye 3 milyon 243 bin civarı başvuru olduğunu, 2023'te ise yüzle 9'luk artış ile başvuruların 3 milyon 527 bine yükseldiğini açıkladı.

Kontenjanların yüzde 99,8 oranına çıktığını belirten Özvar, "Açıköğretim programlarıyla birlikte bir milyonun biraz üzerinde olan kontenjanlarımız bu yıl yüzde 99,8 gibi çok yüksek bir doluluk oranına ulaşmıştır." dedi.

"ÖĞRENCİLERİN YAKLAŞIK YÜZDE 15'İ DEPREMDEN ETKİLENMİŞTİR"

Depremzede öğrencilerle ilgili koşan Özvar, "Aileleri deprem bölgesinde yaşayan, farklı illerde üniversite hayatlarına devam eden öğrencilerle birlikte 700 bini aşkın öğrencimiz, diğer bir ifadeyle ülkemiz örgün yükseköğretim öğrencilerinin yaklaşık yüzde 15'i depremlerden etkilenmiştir." dedi.

Açıklamalarına devam eden Özvar, "Deprem sırasında, bölgedeki 18 üniversitemizde öğrenim görmekte olan öğrenci sayısı 400 binin üzerindedir." ifadelerini kullandı.

ÖZVAR'DAN SİVİL ANAYASA MESAJI

"Önümüzdeki süreçte başta KKTC ve kültür coğrafyamız olmak üzere dünya genelinde yükseköğretimde kalite kültürümüzü görünür kılmak istiyoruz." diyen Özvar, "Sivil anayasa çalışmalarında Yükseköğretim Kurulumuzun kurumsal yapısı ve kapasitesinin gözden geçirilmesi ihtiyacı bulunuyor." ifadelerini kullandı.

 

 

Kaynak: İHA
Etiketler okul üniversite
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin