Yoğurma derdi yok ve pamuk gibi oluyor. 15 dakikada poğaçanız hazır. Yumuşacık kaşık poğaça tarifi

Poğaçayı yenilir kılan unsurlardan biri, pamuk gibi yumuşacık olmasıdır. Bu tarifte hamur yoğurma derdi yok ve poğaçalar yumuşacık oluyor. O halde çayınızı demleyin ve tarifi hazırlamaya başlayın. İşte yumuşacık kaşık poğaça tarifi

Yoğurma derdi yok ve pamuk gibi oluyor. 15 dakikada poğaçanız hazır. Yumuşacık kaşık poğaça tarifi

Kahvaltı sofralarının baş tacı olan poğaçalar, her yiyenin damaklarında enfes bir lezzet bırakır. Çeşit çeşit poğaçalar olunca hangisini yapacağımıza karar vermek zor olabilir.

Ancak sizler için paylaştığımız bu tarife bayılacaksınız. Yoğurma derdi olmayan bu poğaça tarifi, pamuk gibi yumuşacık oluyor.

Dilerseniz kahvaltı sofranıza dilerseniz çay saatlerinize dilerseniz çocuklarınızın beslenmesine rahatlıkla hazırlayabilirsiniz.

İşte yumuşacık kaşık poğaça tarifi...

YUMUŞACIK KAŞIK POĞAÇA MALZEMELERİ

Ön maya için;

Yarım su bardağı ılık su

1 paket instant kuru maya

2 yemek kaşığı toz şeker

1 tahta kaşığı tepeleme un

Devamı;

Yarım su bardağı ılık kalan su

Yarım çay bardağı sıvı yağ

3 yemek kaşığı tereyağı

Yarım su bardağı süt

1 yumurta (sarısı üzerine)

1 tatlı kaşığı tuz

4 su bardağı un

Üzerine;

1 yumurta sarısı

Susam

Çörek otu

Yoğurma derdi yok ve pamuk gibi oluyor. 15 dakikada poğaçanız hazır. Yumuşacık kaşık poğaça tarifi

YUMUŞACIK KAŞIK POĞAÇA TARİFİ

Uygun bir kabın içine ılık suyu, mayayı, şekeri ve unu alıp iyice karıştırın. Daha sonra kabın üzerini kapatın ve yaklaşık 7 dakika kadar ön mayalamaya bırakın.

Köpük köpük olan karışımı güzelce karıştırın. Tereyağını eritin ve ardından un hariç diğer tüm malzemeleri ilave ederek karıştırın. Burada dikkat etmeniz gereken unsur, malzemeleriniz ılık olmalı.

Ardından unu da yavaş yavaş ilave ederek tahta kaşıkla yedirin. Unun kalitesine göre miktarı değişebileceğinden, unu kontrollü olarak ilave etmenizde fayda var.

Hamurunuzun kıvamı ele yapışan ve yumuşacık kıvamda bir hamur olmalı. Bu kıvamı aldıktan sonra hamurun üzerini kapatın ve yarım saat mayalamaya bırakın.

Süre sonunda tezgaha un serpin ve hamurunuzu alın. Hamurdan küçük küçük dilimler kestikten sonra üzerlerine çok az un serpiştirin. Bir fırın tepsisine pişirme kağıdı açın.

Pişirme kağıdı açtığınız tepsiye bezeler halinde yuvarlayıp şekil verdiğiniz poğaçaları dizin. Bu şekilde 15 dakika kadar da tepside mayalandırın.

Süre sonunda poğaça hamurlarının üzerine yumurta sarısı sürün, susam ve çörek otu serpiştirin. Fırını önceden 190 derecede ısıtın ve ısınan fırına poğaçaları verin.

Poğaçalarınızı yaklaşık yarım saat kadar üzerleri nar gibi kızarana dek pişirin. Yumuşacık pamuk gibi poğaçalar sofranızda, afiyet olsun!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin