Yeni yılın imza tatlısı belli oldu. Yumuşacık keki ve nefis kremasıyla kardelen tatlısı vazgeçilmeziniz olacak. Kardelen tatlısı nasıl yapılır?

Hem hafif hem de lezzetli şık bir pasta yapmak için mutlaka bu tarifi deneyin. Lezzetine ve görseline aşık olacaksınız. İşte o nefis tatlı...

Google Haberlere Abone ol
Yeni yılın imza tatlısı belli oldu. Yumuşacık keki ve nefis kremasıyla kardelen tatlısı vazgeçilmeziniz olacak. Kardelen tatlısı nasıl yapılır?

Malzemeler;

Keki için;

4 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un

Keki ıslatmak için;

3 su bardağı süt (600 ml)
Yarım paket krema (100 ml)

Kreması için;

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı nişasta
Yarım su bardağı un
1 paket vanilya
80 gr beyaz çikolata
Yarım paket sıvı krema (100 ml)

Arası için;

Antep fıstığı

Üzeri için;

Hindistan cevizi

Yapılışı;

İlk olarak tatlının kekini hazırlayarak başlayabiliriz. Keki için uygun bir kabın içerisinde 4 adet yumurta ve 1 çay bardağı toz şekeri 3 - 4 dakika kadar mikser yardımıyla çırpalım.

Karıştırma işlemini tamamladıktan sonra içerisine 1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı eleyerek ilave edelim.

Malzemeleri ilave ettikten sonra spatula yardımıyla güzelce karıştıralım. Pişirme kağıdı serili olan borcamın içerisine kekimizi ilave edelim.

Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında yaklaşık olarak 20 dakika kadar pişirelim. Sürenin sonunda fırının içerisinden keki çıkaralım ve soğuması için kenara alalım.

Kek soğurken bu esnada biz de muhallebimizi hazırlamaya başlayalım. Muhallebi için uygun bir tencerenin içerisine 1 litre süt, yarım su bardağı un, yarım su bardağı nişasta ve 1 su bardağı toz şekeri alalım.

Muhallebi kıvam alana dek sürekli karıştırarak pişirelim. Kaynama noktasına geldikten sonra içerisine 1 paket vanilya ve 80 gram beyaz çikolatayı ilave edelim.

Çikolata içerisinde eridikten sonra muhallebinin altını kapatalım ve soğuması için kenara alalım.

Soğuduktan sonra ayrı bir kabın içerisine aldığımz muhallebinin içerisine yarım paket sıvı kremayı ekleyelim ve mikser yardımıyla güzelce çırpalım.

Bu esnada kekimizi ıslatmak için 3 su bardağı süte yarım paket sıvı kremayı ilave edelim ve güzelce karıştıralım. 

Soğuyan kekimizi alalım ve terst çevirerek pişirme kağıdını çevirelim. Keki ortadan ikiye keserek ilk katını tekrar borcamın içerisine alalım.

Kekin her tarafını güzelce ıslattıktan sonra muhallebimizin yarısını kekin üzerine ilave edelim. Muhallebiyi güzelce yaydıktan sonra üzerine antep fıstığı dökelim. 

Kekin diğer yarısını da borcamın içerisine alalım ve hazırladığımız sütle güzelce ıslatalım. Kalan muhallebiyi de alalım ve her tarafını kaplayacak şekilde güzelce yayalım.

Tatlımızı bu şekilde mümkünse 2 - 3 saat kadar buzdolabında mümkünse 1 gece boyunca buzdolabı içerisinde dinlenmeye bırakalım.

Servis edeceğiniz zaman tatlıyı dolaptan çıkaralım ve üzerine bolca hindistan cevizi serpelim. Ardından dilimleyip dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz. 

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin