Yeni Şafak yazarından Hasan Cemal ile ilgili çarpıcı iddia! Cemal Milliyet'ten sonra nereden teklif aldı?

Yeni Şafak gazetesi yazarı Markar Eseayan bugün yazdığı yazısında Hasan Cemal ile ilgili çarpıcı bir iddiaya yer verdi.

Google Haberlere Abone ol
Yeni Şafak yazarından Hasan Cemal ile ilgili çarpıcı iddia! Cemal Milliyet'ten sonra nereden teklif aldı?

Markar Esayan, 'Medya şirretliği' başlıklı yazısında Hasan Cemal'in Milliyet'ten gönderilmesinin ardından Yeni Şafak'tan davet aldığını yazdı.



Esayan yazısında, "Hasan Cemal'in Milliyet'ten gönderilmesinden sonra 'yandaşlıkla' itham edilen Yeni Şafak'a davet edildiği, Derya Sazak'ın yerine ise Fikret Bila'nın getirildiği bir ülkeden bahsediyoruz" ifadelerine yer verdi.



Markar Esayan'ın Taraf gazetesinde yaşanan 'operasyona' da yer verdiği yazısı şöyle:



Gezi ile içine girdiğimiz karmaşık sürecin, şüphesiz birçok yönden tahlili gerekiyor. Çok katmanlı, çok aktörlü ve dünyanın durumu ile de bağı asla ihmal edilmemesi gereken bir süreç yaşıyoruz. Bununla ilgili geniş bir incelemeyi raflarda henüz yerini alan ve çıkar çıkmaz dört baskı yapan 'Dünyayı Durduran 60 Gün'de Cemil Ertem ile yapmaya çalıştık. Kitap 1913-2013 aralığında Türkiye siyasi tarihini anlatsa da, Gezi krizi de geniş bir analize tabi tutuldu.



Taraf gazetesinden Çözüm Süreci ve hükümete kategorik olarak savaş açmadığımız için tasfiye edildiğimizde, arkadaşlarımızla gelecek günlerin çok sert bir mücadeleye gebe olduğunu hissetmiştik. Gazetenin biz ayrıldıktan sonra ne hale geldiğine Hilal Kaplan son yazısında değindi. Etyen Mahçupyan da çok berrak bir tasvirle 'Taraf bir gecede Mr. Hyde'a döndü' diye yazdı.



Yazının tamamını okumak için tıklayınız...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin