Yazar ve Siyaset Bilimci Mustafa Çalık öldü. Mustafa Çalık kimdir. Mustafa Çalık neden öldü?

Yazar ve Siyaset Bilimci Mustafa Çalık hayatını kaybetti. Ölüm haberini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu. Peki Mustafa Çalık kimdir ve neden öldü?

Google Haberlere Abone ol
Yazar ve Siyaset Bilimci Mustafa Çalık öldü. Mustafa Çalık kimdir. Mustafa Çalık neden öldü?
DHA

Bir süredir sağlık sorunlarıyla boğuşan Mustafa Çalık 67 yaşında hayatını kaybetti.

Çalık'ın ölüm haberini Bakan Koca X (Twitter) üzerinden duyurdu.

Peki Mustafa Çalık kimdir ve neden öldü?

YAZAR MUSTAFA ÇALIK KİMDİR?

Mustafa Çalık 17 Temmuz 1956'de Gümüşhane'nin Çalık ilçesinde dünyaya geldi. 1978'de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni tamamladı. 1980'de uzman yardımcısı olarak çalışmaya başladığı Devlet Planlama Teşkilatı'nda 1984'te uzman oldu. 1985- 1987 yıllarında ABD'de Denver Üniversitesi'ne bağlı Milletlerarası Çalışmalar Lisansüstü Okulu'nda yüksek lisans yaptı. Çalık, 1983-1984 yılında Ankara ve Hacettepe üniversitelerinde Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi dersleri verdi. Çalık, bir dönem de Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

MUSTAFA ÇALIK NEDEN ÖLDÜ?

Bir süredir sağlık sorunları olan 4. evre kanser olduğu bilinen Mustafa Çalık geçtiğimiz günlerde İstanbul'daki bir hastanede tedavi altına alındı.

BAKAN KOCA DUYURDU

Bakan Koca sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Uzun zamandır tedavi altında olan Yazar ve Siyaset Bilimci, inandığı değerleri yüksek sesle savunması ile hatırlayacağımız Mustafa Çalık’ı kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

 

 

Kaynak: DHA-İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin