Yasadışı laboratuvarda koronavirüs yaymak için çalışıyorlarmış! Bunun için tasarlanmış bin fare bulundu

Kaliforniya'daki bir depoda kurulan yasadışı laboratuvarı ve içindeki koronavirüs kapıp onu yaymak için biyomühendislik yoluyla tasarlanmış bine yakın fareyi ortaya çıktı. Polis ele geçirilen kimyasallarda HIV, Hepatit, E Coli, sıtma, herpes ve koronavirüs gibi bulaşıcı ajanlar bulunduğunu paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
Yasadışı laboratuvarda koronavirüs yaymak için çalışıyorlarmış! Bunun için tasarlanmış bin fare bulundu

Yetkililer, Kaliforniya'daki bir depoda kurulan yasadışı laboratuvarı ve içindeki koronavirüs kapıp onu yaymak için biyomühendislik yoluyla tasarlanmış bine yakın fareyi ortaya çıkardı.

SFist'in haberine göre laboratuvarda HIV, Hepatit, E Coli, sıtma, herpes ve koronavirüs gibi bulaşıcı ajanlar bulundu.

Laboratuvar, ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Reedley kentinde yer alan Fresno yakınlarında keşfedildi. Reedley Belediye Başkanı Nicole Zieba, yerel yayın kuruluşu KRON4'a yaptığı açıklamada, 20 yılı aşkın süredir kamu hizmetlerinde olmasına rağmen böylesine bir keşifle karşılaşmadığını söyledi.

"HER ÇEŞİTTEN HASTALIK ÖRNEĞİNE RASTLANDI"

Laboratuvarda 30'a yakın buzdolabı ve dondurucu olsa da bazıları bulunduklarında çalışmayı bırakmışlardı. Laboratuvarda hastalık örnekleri ve farelerin yanı sıra inkübatörler ve tıbbi test cihazları da bulundu.

Yetkililer, laboratuvarın Las Vegas merkezli Prestige Biotech tarafından işletildiğini tespit etti. Mahkeme kayıtları, şirketin daha önce Fresno'da bir laboratuvarı olduğunu ancak laboratuvarın yanıp küllere karıştığını gösteriyor. Şirket daha sonra Reedley'de yeniden bir laboratuvar açmış.

Prestige'in sözcüsü Wang Zhaolin, müfettişlere tesisin Kovid-19 testleri üretmekte kullanıldığını ve virüsü kapıp taşımak için tasarlanan farelerden de bu testleri sınamak için yararlanıldığını söyledi.

Müfettişler tesiste hamilelik testlerinin üretildiği bir oda da buldu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin