WhatsApp, Instagram ve Facebook neden çöktü? İki Facebook siber güvenlik üyesi anlattı!

Facebook, Instagram ve WhatsApp, akşam saatlerinde çöktü. Bu uygulamalara giremeyen kullanıcıların yöneldiği sosyal medya ağı Twitter oldu. "WhatsApp, Instagram ve Facebook neden çöktü?" sorusuna iki Facebook siber güvenlik üyesi cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
WhatsApp, Instagram ve Facebook neden çöktü? İki Facebook siber güvenlik üyesi anlattı!

Reuters henüz doğrulatamamakla birlikte hata mesajının DNS ile (alan adı sistemi) bir sorunu gösterdiğini yazdı.

Benzer bir kesinti nedeniyle bulut şirketi Akamai bir sorun yaşamış, birden fazla web sitesi çökmüştü. Durumu izleyen güvenlik uzmanları kesintinin dahili bir hatanın sonucu olabilecek bir yapılandırma hatası tarafından tetiklenmiş olabileceğini, hatta sabotaj olabileceğini söylemişti. Bu tür kesintilerde dışarıdan saldırı daha az bir olasılık olarak görülüyor. Dünyanın en popüler sitelerinden birini alt edebilecek bir saldırı için birçok saldırı grubunun koordineli olarak atağa geçmesi ya da yeni bir teknik uygulaması gerektiği belirtiliyor.

 New York Times'a konuşan ve güvenlik nedeniyle isimleri gizli tutulan iki Facebook siber güvenlik üyesi, problemlerin siber saldırıdan kaynaklanma olasılığının düşük olduğunu söyledi. İki görevli, uygulamaların arkasındaki teknolojilerin farklı olduğunu ve bir saldırıyla hepsini aynı anda etkilemenin mümkün olamdığını kaydetti.

Cloudflare'in Teknolojiden Sorumlu Başkanı John Graham Cumming, sorunun büyük olasılıkla Facebook sunucularından kaynaklandığını WhatsApp ve Instagram'a da bu yüzden erişilemediğini kaydetti.

 Bir siber güvenlik firmasının üst düzey yetkilisi Dane Knecht, internet trafiğini ulaştırmak üzere ağlar tarafından kullanan Facebook Sınır Geçit Protokolü yollarının 'internetten çekildiğini' ifade etti.
Siber güvenlik uzmanı Kevin Beaumont ise Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Bu çok büyük bir konfigürasyon hatasına benziyor, Facebook şu sıralar esasen internette yok" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin