Wall Street Journal: Türkiye'de siyasi risk artıyor!

Türkiye'de yaşanan yolsuzluk operasyonu dünya basınında yer bulmaya devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Wall Street Journal: Türkiye'de siyasi risk artıyor!

Türkiye'de yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun yarattığı sarsıntı dış başında geniş biçimde yansımaya devam ederken Wall Street Journal, bu gelişmeleri "siyasi risk" açısından değerlendirdi. Gazeteye göre, Türkiye'de "siyasi risk" artıyor.



ABD'nin borsa ve iş çevrelerinin gazetesi WSJ, haberine "bir yolsuzluk operasyonunun, Türkiye'de yaptığı gibi piyasaları korkutması ender ancak bu gelişmelerin şirketler için olası etkileri, ülkedeki yolsuzluk düzeyinden çok, siyasi risk önemi ile ilgili" sözleri ile girdiği haberinde operasyon kapsamında gerçekleşen çok sayıda gözaltıların "iktidar partisi içinde Başbakan Erdoğan'ın destekçileri ile rakipleri arasındaki bir ihtilafa bağlandığını, bunun yabancılar için kavranmasının zor olacağını" yazdı.





"SİYASİ İSTİKRARSIZLIK EKONOMİYİ İSTİKRASIZLAŞTIRABİLİR"



Gelecek yıl yapılacak seçimlere işaret ederek çatışmanın Türkiye için "özellikle hassas bir konjonktürde" meydana geldiğini kaydeden gazete, ilk doğrudan cumhurbaşkanlığı seçimini de Türkiye'nin demokrasisi için bir "test" olarak niteledi. Gazete şöyle devam etti:



"Türk olmayan şirket yöneticileri neden oradaki iç siyaset ile ilgilensin? Bunun açık nedeni, siyasi istikrarsızlığın ekonomiyi istikrarsızlaştırabilmesidir. En temel mesele de, Türkiye gibi ülkeler, dünya iş çevreleri için her zamankinden daha önemli."



WSJ, haberin son bölümünde "Birçok şirket, çeşitli yerlerde iş yapma riskine, Uluslararası Şeffaflığın Yolsuzluk Algısı Endeksi'ni tarayarak yaklaşıyor ancak Türkiye'deki gelişmelerin gösterdiği gibi yolsuzluk riski sadece risklerden bir türü ve her zaman en önemli risk değildir" sözlerini kullandı. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin