Vuslat Doğan Sabancı: Hürriyet'in yayın çizgisi belli

Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Sabancı: “Hürriyet, Fikret Bila’nın liderliğinde bu gazetecilik bayrağını daha ileriye taşıyacaktır."

Google Haberlere Abone ol
Vuslat Doğan Sabancı: Hürriyet'in yayın çizgisi belli

Türk basınının amiral gemisi Hürriyet’in yeni genel yayın yönetmeni Fikret Bila oldu. Bila, Hürriyet Dünyası’nda düzenlenen törenle görevini Sedat Ergin’den devraldı. Törende konuşan Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, “Hürriyet her kesimden kişinin okuduğu bir gazete. Hürriyet’in tek bir iddiası oldu, o da gazetecilik... Bizim gazetecilikten başka kaygımız, derdimiz yok. Bağımsızlığımız en önemli teminatımız” dedi.



Sedat Ergin’e teşekkür eden Doğan Sabancı, “Hürriyet, Fikret Bila’nın liderliğinde gazetecilik bayrağını, iddiasını daha ileriye taşıyacaktır” dedi.



Genel Yayın Yönetmenliği görevini devralan Fikret Bila da Hürriyet’in bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da insan haklarına, hukukun üstünlüğüne, ifade ve inanç özgürlüğüne, demokratik-laik sisteme bağlı olarak yayın hayatını sürdüreceğini vurguladı. Yeni dönemde Hürriyet’te yazar olarak görev alacak Sedat Ergin ise yaptığı açıklamada yorulduğu için yazarlığa dönmek istediğini, görevden alınmasının bu çerçevede değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.



YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR



Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, törendeki konuşmasında şunları söyledi:



“Bugün bildiğiniz gibi bir devir teslim için bir araya toplandık. Sadece iki usta gazeteci arasında değil aynı zamanda iki dost arasında da bir devir teslim yapacağız. Görevi teslim eden Sedat Ergin’le hepiniz uzun zamandır çalışıyorsunuz. Kendisi dürüst bir insan olmanın yanında ilkeli gazeteciliğiyle hepimizin hafızalarında önemli bir yer edinen meslektaşımızdır.



İki buçuk yıldan beri Hürriyet’in Genel Yayın Yönetmeni olarak belki de Hürriyet tarihinin en zor zamanlarında bu sorumluluğu yüklenmiş bir isim. Sedat Ergin aynı zamanda Balyoz Davaları’nın ilk defa kumpas olduğunu Türk basınında anlatan yazardır. Bu tür araştırmacı gazetecilik çalışmalarına bundan sonra da Hürriyet’te devam edecek. Kendisine çok teşekkür ediyorum.



Haberin devamını okumak için:



http://www.hurriyet.com.tr/hurriyette-fikret-bila-donemi-basladi-40381600


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin