Vali Mutlu'dan Gezi Parkı eylemcilerine twitter'dan mesaj

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim’deki pankartların kaldırılmasına ilişkin twitter’dan açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Vali Mutlu'dan Gezi Parkı eylemcilerine twitter'dan mesaj

Vali Mutlu, twitter’dan yayınladığı mesajlarda Gezi Parkı eylemcilerine seslenerek, sadece Taksim’deki pankartların kaldırılacağını, herhangi bir müdahalede bulunulmayacağını açıkladı. Mutlu, bazı eylemcilerin sis ve duman çıkartan materyaller kullandıklarını, amaçlarının polisin aşırı gaz kullandığı intibası yaratmak olduğunu söyledi. Ayrıca göstericilerin havai fişek de kullandıklarını kaydeden Vali Mutlu’nun twitter’dan paylaştığı mesajları şöyle:



“Gezi Parkında bulunan gençler hepinize hayırlı sabahlar diliyorum. Size önemli tweetler gönderiyorum. Lütfen okuyun ve RT’leyin. Gezi Parkı’nda ve Taksim'de başlayan bekleyişinizi gece ve gündüz halen sürdürüyorsunuz. Bu konuda hiçbir sorun yok. Yaşanan olaylar hepimizi sizi, bizi üzdü. Tekrarlanmasını hiç birimiz asla istemiyoruz. Mevcut durum hakkında pek çok analizler yapabilirsiniz. Fakat alanda görünen flama ve pankartlarda tablo sizin ideal ve beklentilerinizin dışında pek çok legal veya illegal sesin reklamına dönüştü. Bu tablo milletimizi üzerken, dünya kamuoyunda itibarımızı sarsan yayınlar halen bu görüntüler üzerinden servise devam ediliyor. Gayemiz ;Atatürk Heykeli, Atatürk Kültür Merkezi ve alan üzerindeki pankart ve resimleri kaldırmaktan ibarettir. Başka bir amacımız yoktur. Sizlere, Gezi Parkı'na ve Taksim'e dokunulmayacağını bir kez daha kesinlikle ifade ediyorum. Arkadaşlarınızı lütfen bu mesajım yönünde uyarın. Gezi Parkı ve Taksim'e kesinlikle dokunulmayacak, sizlere asla dokunulmayacaktır. Bu sabah ve bundan sonra polis kardeşlerinize emanetsiniz. Sizin hiçbir provokasyona maruz kalmadan, sükunetle bulunduğunuz yerde beklemenizi, olası yanlışlıklardan uzak kalmanızı özellikle rica ederim. Sadece kendini ifadeye çalışan siz gençlerin ideallerini de gerçekleştirecek bu çalışmada güvenlik güçleriyle birlikte olun, Gezi'de bekleyin. Hepinize tekrar hayırlı sabah dileklerimi iletiyorum. Allah milletimize sevgi, hoşgörü birlik ve güzellikler nasip etsin. Allahaısmarladık. Açıklamalarım doğrultusunda çalışma yürütülmektedir. Gezi Parkı’nda bekleyen gençlere teşekkür ederim. Küçük bazı çatışmalar oldu meraklanmayın. Bazı eylemciler sis ve duman çıkartan materyaller kullandılar. Amaçlarının polisin aşırı gaz kullandığı intibası yaratmak olduğunu bilelim. Ayrıca göstericilerin havai fişek kullandıkları da görüldü. Şu anda durum daha sakin.”



Öte yandan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun, yaşanan olaylarla ilgili olarak saat 10.00’da İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde bir açıklama yapması bekleniyor. İHA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin