Utancın Z raporu: Şubat ayında 11 kadın erkekler tarafından öldürüldü! 12 kadının ise ölümü şüpheli...

Kahramanmaraş merkezli depremler Türkiye'yi yakıp yıkarken kadınların uğradığı şiddet, taciz terörü devam ediyor. Kadınlar Şubat ayında da öldürüldü. Şubat ayında açıklanan verilere göre 11 kadın öldürüldü. 12 kadının ölümü halen aydınlatılamadı. Depremler nedeniyle kadınların temel hijyenik ihtiyaçları bile karşılanamazken etkin soruşturma yürütülmemesi kadınların ölümünü engelleyemedi.

Utancın Z raporu: Şubat ayında 11 kadın erkekler tarafından öldürüldü! 12 kadının ise ölümü şüpheli...

Türkiye gündemi Kahramanmaraş merkezli art arda yaşanan depremlerle savrulurken herkes seferberlik içerisinde.

Türkiye kayıplarına kaybolan tarihine ağlıyor. Çoğu kişi Şubat ayını hiç yaşamamış olmayı istiyor.

Yas halindeki kadınlar hala şiddet görmeye, öldürülmeye devam ediyor. Veriler sıfırlanana ve etkin soruşturma yürütülene değin kadınların yaşam mücadelesi devam edecek.

Depremlerden etkilenen afetzede kadınlar hijyenik ihtiyaçlarını bile tam karşılayamadı.

İç çamaşır, hijyenik ped gereksinimlerini tam olarak gideremedi.

Çoğu kadın toplum baskısıyla bu ihtiyaçlarını dile bile getiremedi.

Çok daha kötüsü bu ay yine kadınlar öldürüldü. Şubat ayında 11 kadını 'tanıdıkları erkekler' öldürdü. Kimini evli olduğu, ayrıldığı kimini de en yakını erkek kardeşi öldürdü. 

Kadın cinayetleri Türkiye'de şubat ayında da bitmedi.

Durudurulamayan erkek şiddeti kendisini göstermeye devam etti.

KCDP verilerine göre, "Bu ay 11 kadın cinayeti işlenmiş, 12 kadın şüpheli bir şekilde ölü bulunmuştur. Öldürülen 11 kadından 4’ü boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak istemesi bahanesi ile, 2’si ekonomik bahane ile öldürüldü. 5’inin ise hangi bahaneyle öldürüldüğü tespit edilemedi. 5 kadının hangi bahaneyle öldürüldüğünün tespit edilememesi, kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin görünmez kılınmasının bir sonucudur. Kadınların kim tarafından, neden öldürüldüğü tespit edilmedikçe; adil yargılama yapılmayıp şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmadıkça şiddet boyut değiştirerek sürmeye devam ediyor."

 6 KADIN KESİCİ ALETLE ÖLDÜRÜLDÜ

Bu ay öldürülen kadınların 6’sı kesici aletlerle ve 5’i ateşli silahlarla öldürüldü. Bu ay öldürülen kadınların %55’i kesici aletle öldürüldü.

YETER ZORBA 15 YERİNDEN BIÇAKLANDI 

Aydın'da 69 yaşındaki Yeter Zorba, eskiden evli olduğu Celal Taşkıran tarafından bir yıl önce hastalıktan vefat eden oğlunun mezarını yaptırmadığı ve mal paylaşımı yüzünden 15 yerinden bıçaklayarak öldürüldü. 

SEVİM TETİK KESERLE ÖLDÜRÜLDÜ

Giresun’da Sevim Tetik, evinde ölü bulundu. Yapılan incelemede Sevim’in başında darp izleri bulundu. Ali Tetik'in evli olduğu Sevim Tetik'i başına keserle vurarak öldürdüğü ardından mutfağa giderek kendisini çamaşır ipiyle asıp, yaşamına son verdiği belirlendi.

BAHAR KIRBAŞ'I ESKİ KOCASI ÖLDÜRDÜ

Manisa’da 25 yaşındaki 1 çocuk annesi Bahar Kırbaş, eskiden evli olduğu Emre Sürün tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

 LEYLA SEYİDOVA CANİCE BIÇAKLANDI, YAKILDI 

İstanbul’da Leyla Seyidova, Erkın Sohbetov tarafından borç para bahanesiyle bıçaklanarak öldürüldü. Failin cinayetin üzerini örtmek için Leyla’yı bazanın altına koyup evi yaktığı öğrenildi. 

 ZELİHA NUR SÜMÜŞ KARDEŞİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

Samsun’da 30 yaşındaki Zeliha Nur Sümüş, 19 yaşındaki erkek kardeşi Erdemir Sümüş tarafından ateşli silahla vurularak öldürüldü. Ablasının birlikte olduğu Akın Toraman’ı da öldüren fail, ablasını korumak için ateş açtığını amacının öldürmek olmadığını iddia etti.

AYŞEGÜ-L ŞİMŞEK'İ  UZAKLAŞTIRMA KARARI ALDIĞI ERKEK ÖLDÜRDÜ 

Antalya’da 30 yaşındaki 1 çocuk annesi Ayşegül Şimşek, 3 yıl önce boşandığı Erhan Onur Eldemir tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Hakkında uzaklaştırma kararı aldığı failin Ayşegül’ü iş çıkışında evinin önünde beklediği ve yanında taşıdığı bıçakla yaraladığı öğrenildi. 

 CANSU'NUN BEDENİ ÖLDÜRÜLDÜKEN SONRA OTOYOLUN KENARINA ATILDI

Kocaeli’de 25 yaşındaki Cansu Güneş birlikte olduğu ve ayrılmak istediği Erdem Kale tarafından silahla vurularak öldürüldü. Fail Cansu’nun bedenini otoyolun kenarına attı. Fail tutuklandı.

 FİLİZ ULUSOY AİLESİ İLE BERABER KATLEDİLDİ

Ankara’da 23 yaşındaki Melis Ulusoy babası olan ve 46 yaşındaki Filiz Ulusoy da boşanma aşamasında olduğu Barbaros Ulusoy tarafından silahla vurularak öldürüldü. Fail aynı zamanda evde olan Filiz Ulusoy’un bir çocuğunu, kardeşi Ediz Ulusoy’u ve bir çocuğunu da öldürdü. Fail olay sonrasında intihar etti.

 ATEŞİL SİLAH BİR KADININ HAYATINI KARARTTI

Afyon’da 51 yaşındaki B.G.T. evli olduğu erkek M.T. tarafından silahla vurularak öldürüldü. Fail intihar etmeye çalıştı.

 GÜLİSTAN BIÇAKLANARAK ÖLDÜRÜLDÜ

İstanbul’da dört çocuk annesi 27 yaşındaki Gülistan Yüksekova evli olduğu erkek Volkan Yüksekova tarafından bıçaklanarak öldürüldü. 11 ayrı suç kaydı bulunan fail annesi Ülkiye Yüksekova’yı da bıçakla yaraladı. Fail tutuklandı.

Muhammed Can Kardan, işyerine giden Y.T.’yi takip ederek üzerine kova ile kimyasal madde döküp ardından silahla öldürmeye teşebbüs etti. 

KADINLAR HAKKINI ARAMAYA DEVAM EDECEK

Babası Yusuf Ziya Gümüşel tarafından 6 yaşında evlendirilen H.K.G.’nin cinsel saldırı davasının bu ay görülen duruşmasında savcı mütalaasında sanıklar hakkında zincirleme nitelikli cinsel istismar suçundan ceza istedi. Dava 31 Mart saat 09.30’a ertelendi.

Muhammed Atıkullah tarafından cinsel istismarın ardından öldürülen Ayşegül Aydın için görülen davada sanığa “çocuğa karşı, başka bir suçu gizlemek amacıyla kasten öldürme” suçundan hiçbir indirim uygulanmadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve “çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve alıkoyma” suçlarından 30 yıl hapis cezası verildi.

Cezaevinden kaçarak Neriman Kıvrak’ı öldüren Cemal Şen için görülen davada “haksız tahrik” indirimi uygulanarak 18 yıl hapis cezası verildi.

Pınar Gültekin’in istinaf duruşmasında savcı, sanık Cemal Metin Avcı’nın “tasarlayarak, canavarca hisle öldürme” suçundan cezalandırılmasını ve “haksız tahrik” indirimi uygulanmamasını istedi. Duruşma 10 Mart saat 11.00’e ertelendi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin