Usta gazeteci gideli 1 sene oldu! Savaş Ay mezarı başında anıldı!

Savaş Ay, 1. ölüm yıldönümünde anıldı.

Google Haberlere Abone ol
Usta gazeteci gideli 1 sene oldu! Savaş Ay mezarı başında anıldı!

Sabah gazetesi ve A Haber de muhabir olarak çalışan usta gazeteci Savaş Ay 15 senedir mücadele ettiği gırtlak kanseri hastalığına yenilerek geçen sene 9 Kasım'da hayatını kaybetmişti.



Savaş Ay, Topkapı'daki mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.



Mezar başında Ay için dualar edilirken ünlü habercinin kardeşi Işıl Ay "Çok kısa süre içerisinde annemi ve ağabeyimi kaybettim. Biz bir yoncanın yapraklarıydık. Geriye ben, çocuklarım ve yeğenlerim kaldı. Çok üzgünüz. Başımız sağ olsun" şeklinde konuştu. (Cihan)



Sabah gazetesi de, gazetenin Haber Koordinatörü Şaban Arslan'ın Savaş Ay'ı anlattığı yazıyı yayınladı.



Yazıda, Ay'ın mesleğine olan düşkünlüğünü anlatan Arslan usta gazetecinin son gününü de şöyle anlattı:



...



Son bir ayını sürekli Samatya hastanesinde yatarak geçirdi Savaş abi... Cumartesi günleri işe giderken onu ziyaret ediyordum. 9 Kasım günü de öyle yaptım. 

Onu ilk kez moralsiz gördüm o gün. Huysuzdu. Sanki o anın yaklaştığını hissediyordu. Daha önceki ziyaretlerimde hep, "Burdan çıkınca bölgelere gidip haber yapalım. Bana iş ver" diyordu, ısrarla...

O gün bunu ilk kez söylemedi. 5 senelik yakın dostluğumuz süresince belki de ilk kez benden haber istemedi...

Çok zayıflamıştı. Serum iğnelerinin delikleri yüzünden kolları morarmıştı iyice. Odada iki kişi daha vardı. Onlardan dışarı çıkmalarını rica etti. 

Karşıdaki sandalyeyi çekip yanına oturmamı istedi. Elini tuttum. Kısa süre memleket meselelerinden konuştuk. İlk kez gündemi takip etmemişti. Benden kısa bir özet aldı. 

Sonra, çaresiz, gözümün içine bakarak, "Ben köprüden önce son çıkışa geldim Şaban" dedi. "Abi sen nasıl konuşuyorsun böyle... Hadi kalk şuradan artık. Daha çok manşetler atacağız, haber yapacağız..."

Tekrar fısılsadı: Köprüden önce son çıkışa geldim ben. Senden bir ricam var. Ben meslekte 40 yılımı doldurdum. Müessesem, ölmeden önce bana bir 40'ıncı yıl kutlaması düzenlerse çok mutlu olurum... 

"Abi hele sen bir iyileş... Daha ne kutlamalar, ne haberler yapacağız."

Bir daha ne bir haber yapabildik, ne de Savaş abinin 40'ıncı gazetecilik yılını kutlayabildik... İki saat sonra refakatçisi Gamze aradı ve o kaçınılmaz sonun haberini verdi: "Savaş abiyi kaybettik..." 



Allah mekanını cennet etsin Savaş abi… Seni çok özledik.



Yazının devamını okumak için TIKLAYINIZ



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin