Ünlü çikolata firması Pelit üretimi durdurdu mu? Pelit Çikolata'dan yeni açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısından sonra yaptığı faiz açıklaması dolar kurunu vurdu. Dolar 23 Kasım'da 'Kara Salı'yı yaşadı. Dolar peş peşe rekor kırdı. Dolar kuru ile yeni zamlarında kapısı aralandı. Yılların çikolata firması Pelit'in dolar kuru nedeniyle üretimi durdurma kararı aldığı açıklanmıştı. Pelit Çikolata'dan yeni açıklamalar geldi.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü çikolata firması Pelit üretimi durdurdu mu? Pelit Çikolata'dan yeni açıklama

Dolar kuru 23 Kasım Salı sabahından itibaren piyasaların kapandığı saate kadar rekor üstüne rekor kırdı. Türk Lirası dolar karşısında yüzde 25'e yakın bir erime yaşadı. Dolar kurundaki artışla zam haberleri gelmeye başladı. Akaryakıta Çarşamba gecesinden itibaren zam geleceği belirtildi. Diğer firmalar da dolar kuru nedeniyle zor günler yaşıyor.

Pelit Çikolataları ilk açıklamasında, "dövizdeki dalgalanmanın belirsizliği sürdürmesi üzerine geçici olarak satış ve sevkiyatları kapatmak zorunda kaldık" açıklamasını yapmıştı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer almıştı:

Değerli iş ortaklarımız,

Tedarikçi firmaların ham madde temininde yaşattığı sıkıntılar ve dövizdeki dalgalanmanın belirsizliği sürdürmesi üzerine geçici olarak satış ve sevkiyatları kapatmak zorunda kaldık. Piyasanın normale dönmesi ile birlikte yeniden durum değerlendirmesi yapılıp siz sayın müşterilerimize bilgi verilecektir.

Saygılarımla.

Satış Müdürü Metin Ayan

İşte o paylaşım:

Ünlü çikolata firması Pelit üretimi durdurdu mu? Pelit Çikolata'dan yeni açıklama

PELİT ÇİKOLATALARI'NDAN İKİNCİ PAYLAŞIM GELDİ

Pelit Çikolataları'ndan yapılan ikinci açıklamada, üretimin ve satışların devam edeceği belirtildi. İkinci açıklama şu şekilde:

Ünlü çikolata firması Pelit üretimi durdurdu mu? Pelit Çikolata'dan yeni açıklama - Resim : 2

GENEL MÜDÜR'DEN AÇIKLAMA

Piyasanın yeniden normale dönmesi ile birlikte yeniden durum değerlendirmesi yapılarak bilgi verileceği söylenen açıklama için Pelit Çikolata ve Gıda Sanayi A.Ş Satış Müdürü Metin Ayan, açıklamanın eksik yapıldığını ifade etti.

Yapılan açıklama ile ilgili olarak Odatv’ye konuşan Pelit Çikolata Satış Müdürü Metin Ayan, açıklamanın yanlış anlaşılmaya sebep olduğunu belirterek, “Bu durum sadece endüstriyel kanalda, toptan satış siparişlerini almayı durdurduk. Çünkü maliyet belirleyemiyoruz. Yeni fiyatları listeleyip yarın tekrar satışa çıkacağız” dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin