Umre ziyaretinde 'taciz' iddiasıyla tutuklandı. Hapishaneden ses kaydı yolladı: Lütfen beni kurtarın

Umre'ye gittiği sırada 'taciz' iddiasıyla tutuklanan Türk akademisyen 7 aydan fazladır bulunduğu cezaevinden ses kaydı gönderdi. Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan Muhammed Ali Çağlar, gönderdiği ses kaydında, "Akıl sağlığımı kaybetmek üzereyim. Lütfen beni kurtarın" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Umre ziyaretinde 'taciz' iddiasıyla tutuklandı. Hapishaneden ses kaydı yolladı: Lütfen beni kurtarın

Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde öğretim görevlisi- Ürdün Üniversitesi’nde doktora öğrencisi olan ve 'Şeriat Hukuku' üzerine çalışan Muhammed Ali Çağlar, Kabe ziyareti sırasında "taciz" iddiasıyla tutuklandı.


Eşi Melek Ebru Çağlar'ın iddiasına göre olay Kabe'yi tavaf ederken gerçekleşti. Hacerül Esved çevresinde izdiham yaşanırken Çağlar çantasını düşürünce eğilip almak istedi. Fakat doğrulurken başını önündekinin kalçasına çarpınca polisler devreye girdi.

Suudi Arabistan polislerince "taciz" iddiasıyla Kabe'de gözaltına alınan Çağlar, o günden beri cezaevinde tutuluyor.

Türk akademisyen Çağlar gönderdiği ses kaydında yaklaşık 7 aylık bir süredir insani şartlarda olmayan koğuşlarda kaldığını söyledi. Yatağın bile sağlanmadığı bu koğuşlarda, 126 kişinin 64 yataklı bir alanda yaşam mücadelesi verdiğini belirtti. Bu durumun aciliyetini vurgulayan Çağlar, yetkililerin duruma müdahale etmesi çağrısında bulundu.

Tutuklu Türk akademisyen ses kaydı göndererek yardım çağrısında bulundu.
“Akıl sağlığımı kaybetmek üzereyim. Lütfen beni kurtarın.”

Daily Islamist adlı hesap ses kaydını böyle paylaştı:

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler umre tutuklu
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin