Uluslararası Bursa Festivali'nde yıldız yağmuru

Bu sene 52'ncisi düzenlenen Uluslararası Bursa Festivali'nde yerli yabancı bir çok sanatçı sahne alacak.

Google Haberlere Abone ol
Uluslararası Bursa Festivali'nde yıldız yağmuru

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 52'ncisi düzenlenen "Uluslararası Bursa Festivali" 12 Haziran'da başlıyor. Festivalde yerli ve yabancı bir çok sanatçı konser verecek.



Festival programını açıklayan "Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı" Recep Altepe, Uluslararası Bursa Festivali’nin, Bursa’nın 52 yıllık geleneği olduğunu belirtti ve "1962 yılından bu yana hayata geçirilen festival kentin onuru ve gururudur. Medeniyet kenti Bursa’da kültür ve sanat heyecanını tüm şehre yayılacağız. Mimari özellikler, doğal güzellikler tek başına bir şehrin ruhunu anlatmak için yeterli değildir. Şehirler, kültürün ve sanatın sahiplenildiği, yaşatıldığı ve geliştirildiği oranda büyür ve gelişirler. Eğer bir toplumda kültüre ve sanata değer verilmiyorsa, o toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir. Şehrimizin değerlerine sahip çıkmak, onları geliştirip gelecek nesillere aktarmak bizim görevlerimiz arasındadır. Biz yola çıkarken, Bursa’mızı tarihi ve kültürel değerleri ile birlikte yaşanabilir, çağdaş bir dünya kenti yapmak istediğimizi söyledik. Bu yüzden, sosyal yaşantımızı, kültürel hayatımızı canlı tutan bütün faaliyetleri destekliyoruz. Sanat dünyanın ortak dilidir” dedi.



Başkan Recep Aktepe daha sonra festivalde Goran Bregoviç, Gökhan Türkmen, Zaz, Sibel Can, İzzet Altınmeşe, Belkis Akkale, Süreyya Davulcuoğlu, Nuray Hafiftaş, Selahattin Alpay, Bedri Ayseli, Huascar Barradas, Gülşen ve Erkan Oğur, Mecaz, Emir Yeşil Dolapdere, Klezmafour konser vereceğini açıkladı. 



Festivalin, fiyatları 5 ile 35 lira arasında değişen biletleri, Biletix'de satılacak. Biletler 24 Mayıs Cuma günü Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu gişesi ile Atatürk Stadyumu arkasındaki Kültürpark girişi gişesi, Osmangazi Bursaspor Katlı Otoparkı, Çetin Family Nilüfer, Çetin Family Emek ve Çekirge Exxe mağazasında satışa sunulmaya başlayacak. (DHA)  


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin