Ülke tarihinde bir ilk yaşandı! Ülkenin en güzel kadını trans birey oldu

Portekiz'de düzenlenen güzellik yarışması Miss Portugal'ı ülke tarihinde ilk kez bir transseksüel kazandı. Yarışmayı kazanan trans birey Marine Machete, El Salvador'da düzenlenecek Miss Universe yarışmasında yine trans olan Miss Netherlands (Hollanda) ile dünyanın en güzel kadını olmak için yarışacak.

Google Haberlere Abone ol
Ülke tarihinde bir ilk yaşandı! Ülkenin en güzel kadını trans birey oldu

Miss Portugal (Portekiz) güzellik yarışmasını ülke tarihinde ilk kez yaşanan olayda 28 yaşındaki trans Marine Machete kazandı.

Yarışmayı kazanan Marine Machete, ülkesini Miss Universe yarışmasında temsil edecek ve kahinat güzeli olabilmek için yarışacak. Aynı zamanda Miss Universe yarışmasında yine Hollanda'daki yarışmayı kazanan trans Rikkie Valerie Kolle de dünyanın en güzel kadını olabilmek için yarışacak.

28 yaşındaki hostes Marine Machete, birkaç yıldız yarışmaya katılmaya çalışıyordu. Portekiz tarihinde ilk kez bir güzellik yarışmasını trans bir birey kazandı.

Ülke tarihinde bir ilk yaşandı! Ülkenin en güzel kadını trans birey oldu

Machete, Instagram hesabından şunları yazdı:

'Kainat Güzeli Portekiz unvanı için yarışan ilk trans kadın olmaktan gurur duyuyorum. Yıllardır katılmam mümkün değildi ve bugün bu inanılmaz finalist grubunun bir parçası olmaktan gurur duyuyorum.'

HOLLANDALI TRANS BİREY İLE YARIŞACAK

Trans bir kadın olan Rikkie Valerie Kolle, 2023 Hollanda Güzeli olarak seçilmişti. Miss Universe yarışmasında ülkesini temsil edecek. 

Ülke tarihinde bir ilk yaşandı! Ülkenin en güzel kadını trans birey oldu - Resim : 2

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin