Ukrayna'nın başkenti Kiev'de art arda patlama sesleri

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de art arda patlamalar meydana geldi. Ukrayna'dan "Rusya Zelenski'nin G20 zirvesindeki konuşmasına yeni füze saldırısıyla karşılık veriyor" açıklaması geldi.

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna'nın başkenti Kiev'de art arda patlama sesleri

Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki Reuters muhabiri, Salı günü Kiev'de patlamalar duyulduğunu ve şehrin üzerinde dumanların yükseldiğinin görülebildiğini söyledi.

Patlamalar, Ukrayna Lideri Zelenskiy'nin Bali'de bir araya gelen 20 ülkeden oluşan Grubun liderlerine video bağlantıyla konuşmasından saatler sonra Ukrayna genelinde başlayan hava saldırısı uyarılarının ardından geldi.

6 FÜZENİN 4'Ü DÜŞÜRÜLDÜ

Ukrayna ordusundan yapılan açıklamasında yerleşim yerlerine fırlatılan 6 füzenin 4'ünün düşürüldüğünü ikisininse yerleşim yerlerini vurduğunu duyurdu.

Ukrayna Devlet Başkanlık Ofisi Başkanı Andriy Yermak, saldırıyı sosyal medyadan duyurdu:

"Rusya, Zelenski'nin G20'deki konuşmasına yeni bir füze saldırısıyla yanıt veriyor. Kremlin'in gerçekten barış istediğini düşünen var mı? İtaat istiyor. Ancak günün sonunda teröristler her zaman kaybeder." 

KENTTE SİREN SESLERİ

Kentte şuan siren sisleri duyulurken, Ukrayna Devlet Başkanlık Ofisi Başkanı Andriy Yermak Twitter'dan yaptığı açıklamada "Rusya, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin G20 zirvesinde yaptığı açıklamaya füzelerle cevap verdi. Kremlin'in gerçekten barış istediğini düşünen var mı? Onlar sadece itaat etmemizi istiyorlar ama günün sonunda teröristler her zaman kaybeder." ifadelerini kullandı.

ZELENSKİ'DEN AÇIKLAMA

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'nın ülke çapında çoğunlukla enerji altyapısına yönelik 85 füze saldırısı düzenlediğini açıkladı.

Zelenski, Telegram kanalından paylaştığı görüntülü mesajda, Rusya'nın ülkesine yönelik bugünkü füze saldırıları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Füze saldırıları neticesinde Ukrayna'nın enerji sisteminin devre dışı kaldığını söyleyen Zelenski, "Ukrayna çapında çoğunlukla enerji altyapısına yönelik 85 füze saldırısı yapıldı" dedi.

Daha 20 füze saldırısının düzenlenebileceğini söyleyen Zelenski, bu nedenle halka sığınaklarda kalma çağırısında bulundu.

 Zelenski, Rusya'nın söz konusu saldırılarla hedefine ulaşamayacağını vurguladı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin