Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'den İstanbul'daki müzakereler için kritik açıklama. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nden çarpıcı duyuru

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, İstanbul’daki müzakere görüşmelerinin ardından yeni bir açıklama yaptı. Zelenski, “Rusya ile görüşmelerden gelen izlenimler pozitif değerlendirilebilir. Müzakereler devam edecek, sonuçlara bakacağız.” ifadelerini kullandı. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nden yapılan açıklamada, Putin ve Zelenski görüşmesi için belgelerin hazırlandığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'den İstanbul'daki müzakereler için kritik açıklama. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nden çarpıcı duyuru

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rus ve Ukrayna heyetleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilen müzakerelerin sonucuna ilişkin açıklama yaptı. Müzakerelerle ilgili sinyallerin olumlu olarak adlandırılabileceğini söyleyen Zelenski, yalnızca somut bir sonuca güvenebileceklerini söyledi.

Sosyal medya üzerinden video paylaşımı yapan Zelenski şu ifadeleri kullandı:

"Müzakere platformundan duyduğumuz sinyaller olumlu olarak adlandırılabilir. Ancak bu sinyaller, Rus mermilerin susturmuyor. Elbette tüm riskleri görüyoruz. Elbette yok oluşumuz için savaşmaya devam eden bir devletin temsilcilerinin sözlerine güvenmek için bir neden görmüyoruz. Ukraynalılar saf değildir. Ukraynalılar, bu 34 günlük işgal ve Donbas'taki sekiz yıllık savaş boyunca verilen sözler yerine yalnızca somut/kesin bir sonuca güvenilebileceklerini öğrendi."

Rus ordusunun saldırılara devam etmek için hala önemli bir potansiyele sahip olduğunun altını çizen Ukrayna lideri Zelenski, "Şehirlerimiz yönelik bombardıman devam ediyor, Mariupol kuşatma altında tutuluyor, füze ve hava saldırıları durmuyor." dedi.

Zelenski, "Tabii ki Ukrayna müzakerelere devam edecek. Sonuç almayı umut ediyoruz. Devletimiz ve egemenliğimiz için gerçek bir güvenlik garantisi verilmeli. Rus birlikleri işgal altındaki toprakları terk etmeli. Egemenlik ve toprak bütünlüğümüz garanti altına alınmalı! Egemenlik ve toprak bütünlüğümüzden hiçbir şekilde taviz vermeyiz." ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI OFİSİ; BELGELER HAZIR

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nden yapılan açıklamada, görüşmelerden olumlu sinyallerin alındığı ancak bu sinyallerin bombardımanı durdurmadığının altını çizerek iki ülke liderinin görüşmesi için belgelerin hazır olduğunu söyledi.

Etiketler Zelenski Rusya Ukrayna
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin