Twitter’dan hedef kitleye nokta atışı

Twitter, reklamların hedef kitleyi şaşmaması için yeni yollar geliştiriyor.

Google Haberlere Abone ol
Twitter’dan hedef kitleye nokta atışı

Temel olarak site üzerinden yapılan paralı reklamın daha geniş ve doğru bir hedef kitleye ulaşması için geliştirilen e-mail tabanlı bir sistemi uygulamaya sokmak niyetinde olan twitter, yeni uygulamasını blog sayfasında şöyle açıkladı:



“Diyelim ki yerel bir çiçekçi dükkanı Sevgililer Günü için twtitter’a özel bir reklam vermek istiyor. Reklamını, sitesini düzenli olarak ziyaret eden veya bültenine üye olan çiçekseverlere göstermeyi tercih edecektir. Bu hedef kitlesine Twitter üzerinden de ulaşabilmek için dükkan, bünyesinde kayıtlı bulunan şifreli e-mail listesini veya tarayıcı bağlantılı bilgileri bizimle paylaşabilir. Biz de bu bilgiyi, dükkanın üyeleriyle bu üyelerin twitter hesaplarını eşleştirmek için kullanabiliriz. Böylelikle kullanıcılar, çiçekçi dükkanının Sevgililer Günü özel kampanyasından ‘promoted tweet’ olarak haberdar olabilirler.”



Twitter’ın bu yeni uygulaması ilk bakışta görüldüğü kadar dayatmacı olmayacakmış gibi duruyor zira kullanıcılara –hesap ayarları üzerinden yapabilecekleri bir düzenlemeyle- bahsi geçen bu ‘promoted’ içeriği görmemeyi seçme özgürlüğü veriyor.



Kaynak: MediaCat


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin