Twitter: Mahkeme kararlarını uyguluyoruz

Twitter yetkilileri BBC'ye konuştu!

Google Haberlere Abone ol
Twitter: Mahkeme kararlarını uyguluyoruz

BBC'ye konuşan Twitter yetkilileri, @fuatavni Twitter hesabına erişim engellemesi ile ilgili olarak Türkiye'deki mahkeme kararlarını uyguladıklarını belirtirken "İfade özgürlüğüne inanıyoruz ve mahkeme kararının kaldırılması için uğraşacağız" dedi.



Twitter'in mahkeme kararıyla @fuatavni Twitter hesabına erişim engellemesi, yankı buldu. Bu gelişmeyi İngilizce ve Türkçe yayınlarında yansıtan BBC, söz konusu Twitter hesabını Türk makamları değil Twitter'in kapattığına dikkat çekiyor. BBC'ye konuşan Twitter yetkilileri ise, Türkiye'deki mahkeme kararlarını uyguladıklarını belirtirken "İfade özgürlüğüne inanıyoruz ve mahkeme kararının kaldırılması için uğraşacağız" dedi.

BBC, "Türkiye'de seçmenlerin yeni cumhurbaşkanını seçmek için sandığa gitmesine günler kala hükümet karşıtı duruşuyla bilinen ve kimin yönettiği belli olmayan @fuatavni Twitter hesabına erişim engellendi" sözleriyle girdiği haberinde Twitter'in attığı adım için mahkeme kararını gerekçe gösterdiğini anlatırken söz konusu hesabının yaklaşık 1 milyon takipçisi olduğunu da kaydetti. Haberde şöyle deniliyor:

"Mart ayındaki yerel seçimlerin hemen öncesinde de günlerce Twitter'a erişim tamamen engellenmişti. O dönemde, yine kime ait olduğu bilinmeyen hesaplardan hükümete yönelik yolsuzluk iddialarına dair paylaşımlar yapılıyordu."

Ancak bu kez Twitter'daki hesaplara yönelik olarak mahkeme kararları devreye sokulduğunu kaydeden BBC'ye bilgi veren Twitter yetkilileri ise Türkiye'deki mahkeme kararlarını uyguladıklarını belirtirken "İfade özgürlüğüne inanıyoruz ve mahkeme kararının kaldırılması için uğraşacağız" dedi.

Haberde "@fuatavni hesabının kapatılma gerekçesi ise açıklanmış değil. Ancak hesaptan özellikle emniyete dair bilgilerin sızdırıldığı ifade ediliyor. Emniyet mensuplarına yönelik gerçekleştirilen ilk gözaltı operasyonundan saatler önce hesaptan operasyon yapılacağı duyurulmuştu. Dün atılan tweetlerde de ikinci dalga operasyonun haberi verilmişti." (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin