tv100.com yazarı Cihat Yaycı'nın yazısı Yunanistan'da gündem oldu!

Cihat Yaycı'nın dün yayımlanan Fener Rum Patriği Bartholomeos'la ilgili yazısı Yunanistan medyasında ses getirdi.

Google Haberlere Abone ol
tv100.com yazarı Cihat Yaycı'nın yazısı Yunanistan'da gündem oldu!

tv100.com yazarı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı eski Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı'nın dün yayımlanan "Fener Rum Metropoliti'ne Batı Trakya seçilmiş Türk müftülerine yapılan muamelenin aynısı yapılmalıdır" yazısı Yunanistan'da gündem oldu.

Yunanistan'da Batı Trakya Türkleri ve seçilmiş müftülerine uygulanan "Türk” isminin kullanmasının dahil birçok hak ihlalinin yer aldığı yazı Yunanistan'ın Eleftherostypos ve Sigmalive haber portallarında yer aldı. Yaycı'nın Bartholomeos'a yönelik eleştirileri ve yargılanmasını talep etmesine geniş yer verildi.

Yazı ayrıca Yunanistan'ın en büyük kanalı Open TV'de ve Ethnos TV'de "Cihat Yaycı, Bartholomeos'un yargılanmasını istiyor" başlığıyla yayılandı.

tv100.com yazarı Cihat Yaycı'nın yazısı Yunanistan'da gündem oldu!

Yunanistan'da Türklere yönelik getirilen yeni yasaklamaları Yaycı şöyle aktarmıştı:

"Batı Trakya Türk azınlığına medeniyetle ve insanlıkla bağdaşmayan muameleler yapan Yunanistan artık azınlığın “Türk” ismini kullanmasını, Türklerin toprak ve taşınmaz mal satın almalarını kısıtlamış ve hatta yasaklamış, Türk okullarında Türk öğretmenlerin görev yapmalarına sınırlamalar getirmiş, Türk azınlığının Türkiye’den kitap getirtmelerinin önüne engeller oluşturmuş, radyo, TV ve hoparlörden Türkçe yayını yasaklamış, Batı Trakya Türklerine traktör ehliyeti dahi vermeyerek onların ana geçim kaynağı olan tarım yapma imkânlarının önünü kesmiş ve en önemlisi de azınlık cemaatinin kendi müftülerini seçmelerini ve dini faaliyetlerini engellenmiştir.

Yunanistan hem Lozan Barış Antlaşması’na hem de tüm insan haklarına aykırı bir şekilde 2017 yılında iyice azıtmış ve “240 İmam Yasası” adıyla Müslüman Türklere karşı bir zulüm yasası çıkarmıştır."

Öte yandan Fener Rum Patriği Bartholomeos'un Türklere ve Türkiye'ye yönelik sözlerine geniş veren Cihat Yaycı, Bartholomeos'un yargılanmasını talep etti. Yaycı'nın bu talebini Sigmalive "hedef gösterdi" olarak verirken Eleftherostypos yalnızca yazıdan alıntılar kullandı.

Yaycı Fener Rum Patriği Bartholomeos'u, "Türk vatandaşı Metropolit, kendisine yahsis edilen Yunan uçağı ile gidip Türkiye'yi şikayet ediyor" sözleriyle eleştirmiş ve yargılanması gerektiğini belirtmişti:

"Son olarak ise, 7 Kasım 2022 tarihinde Bahreyn Diyalog Forumu’na katılan Bartholomeos burada da kendisini tıpkı daha önceki tüm toplantı, sempozyum ve forumlarda yaptığı gibi “Ekümenik Patrik” ünvanıyla tanıtmış ve Lozan Antlaşması ile Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nı yok saymıştır. Ama bu da artık yetmemiştir. Bakın Fatih Kaymakamlığı'na bağlı kilisenin Başpiskoposu Bahreyn’de kendini “Konstantinopolis - Yeni Roma'nın Başpiskoposu ve Ekümenik Patrik” diye tanıtmış ve arkasına bu sıfatları yazdırmıştır.

Bu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Papaz hakkında “devletin bölünmez bütünlüğüne karşı faaliyet yürütmekten” derhal soruşturma açılıp;

- Konstantinopolis neresi?

- Yeni Roma Devleti neresi?

- Ekümenik kim diye sorulmalı!

- Pasaportu iptal edilmeli!

- Batı Trakya’da seçilmiş müftüye yapılan muamele mütekabiliyet esasına göre bu papaza da yapılmalıdır!

- Bu sıfat ve yakıştırmaları kullanması yasaklanmalıdır!"

Yazının tamamını okumak için burayı tıklanıyınız...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin