tv100 yayınında açıkladı: Yeni deprem beklentimiz vardı. Prof. Dr. Okan Tüysüz'den Hatay depremiyle ilgili flaş açıklama

Hatay'ı bu akşam vuran iki deprem sonrasında tv100 canlı yayınına bağlanan Prof. Dr. Okan Tüysüz, "Bu fayın Antakya’dan güney batıya olan kısmı gerilmenin arttığı bir bölgeydi, yeni deprem beklentimiz vardı” ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
tv100 yayınında açıkladı: Yeni deprem beklentimiz vardı. Prof. Dr. Okan Tüysüz'den Hatay depremiyle ilgili flaş açıklama

11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından Hatay merkezli iki deprem daha meydana geldi. Defne merkezli 6,4 büyüklüğündeki depremin ardından Samandağ'da 5,8'lik bir deprem meydana geldi.

3 dakika arayla meydana gelen depremler birçok ilden şiddetli şekilde hissedildi. AFAD, hasarlı binalara girilmemesi konusunda uyarıda bulundu.

tv100 canlı yayınına bağlanan Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, dikkat çeken uyarılarda bulundu. “Yeni deprem beklentimiz vardı” diyen Okan Tüysüz, “Bu tür faylar yanal atımlı faylar olarak bilinir. Bunların iki ucu kırıldığı zaman stres transferi dediğimiz aktarımın en yoğun olduğu bölgelerdir. Bu fayın Antakya’dan güney batıya olan kısmı gerilmenin arttığı bir bölgeydi, yeni deprem beklentimiz vardı” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin