Türkiye'ye daha fazla teknoji yatırımı çağrısı

Teknoloji şirketi HP, yenilikleri paylaşmak üzere ‘Teknoloji Günü’ düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'ye daha fazla teknoji yatırımı çağrısı

HP Türkiye Genel Müdürü Serdar Urçar, daha rekabetçi bir Türkiye için teknolojiye daha çok yatırım yapılması gerektiğini ifade etti.



Teknoloji devi HP, kurumlara sunduğu çözümlere yönelik yenilikleri paylaşmak üzere Bursa’da ‘Teknoloji Günü’ düzenledi. Hilton Otel’deki programda yeni nesil sunucular ile bilişim teknolojileri yönetiminin kolaylaştırılması, veri güvenliği, verimliliği arttıran yenilikçi veri depolama çözümleri ve ağ yönetimi gibi konular ele alındı. Program öncesi açıklamalarda bulunan HP Türkiye Genel Müdürü Serdar Urçar, daha rekabetçi bir Türkiye için teknolojiye daha çok yatırım yapılması gerektiğini söyledi.



Bursa’nın üretimin merkezi olduğunu ifade eden Urçar, “Türkiye’de ticaret ve finansın merkezi İstanbul ise üretimin merkezi de Bursa’dır. Teknoloji sektörü için Bursa’nın teknoloji kullanımı çok önemli. Daha rekabetçi bir Bursa, daha rekabetçi bir Türkiye demektir. Bilgi teknolojilerinin verimlilik, büyüme ve yenilik anlamında hem özel, hem de kamu kurumlarına çok şeyler kattığını düşünüyoruz. HP teknoloji günü ile teknolojideki yenilikleri Bursa’daki özel, kamu ve kuruşlar ile paylaşıp, onların daha rekabetçi olmalarının önünü açmak istiyoruz” diye konuştu.



HP Türkiye olarak yeni ürün çalışmaları olduğunu belirten Urçar, “Bizim HP Türkiye olarak üzerinde çalıştığımız konu buraya yeni ürünler eklemek üzerine. Yeni ürün olarak ne eklenebilir onun çalışması içerisindeyiz. Bize göre daha yakın fırsatlar kartuş tarafında olabilir. Nerede şansımızı daha yüksek görürsek oraya yükleneceğiz. 2013’ü 2012’den daha iyi görüyoruz. Gayri safi milli hasıla yüzde 2,5-3 gibi büyüdü bu yıl. Gelecek yıl 4 civarı gözüküyor. Geçen yıl Türkiye yüzde 3 büyürken, bilgi teknolojileri sektörü dolar bazında yüzde 3-4 küçüldü. Türkiye’de üretilen masaüstü bilgisayarların yüzde 95’i Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Doğu Avrupa’ya gidiyor. 23 yıldır devam eden yolculuğumuz 24. yılında da aynı iştahla ve kararlılıkla devam ediyor olacak” şeklinde konuştu.



Türkiye pazarı ile ilgili iki temel aşılması gereken mesele olduğunun altını çizen Urçar, “Pazar olması gerekenden küçük. İlk 20 ülkenin pazar gelirleri yüzde 2,5 kadarken, bizim yüzde bir kadar. Dolayısıyla daha rekabetçi bir Türkiye için teknolojiye daha çok yatırım yapmalıyız” dedi.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin