Türkiye'de de kullanılmıştı. Covid hastası bebeğe verilen ilaç, göz rengini değiştirdi. Koyu kahverengi göz rengini parlak maviye döndü

Covid 19 salgını sırasında kullanımı Türkiye'de de tartışma yaratmıştı. Koronavirüs tedavisi için yazılan favipiravir ilacının Taylandlı altı aylık bir bebeğin koyu kahverengi göz rengini parlak maviye döndürdü İlaç kesildikten beş gün sonra doğal rengi geri geldi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'de de kullanılmıştı. Covid hastası bebeğe verilen ilaç, göz rengini değiştirdi. Koyu kahverengi göz rengini parlak maviye döndü

Covid tedavisi için antiviral bir ilaç reçete edilen altı aylık bir bebeğin koyu kahverengi gözleri parlak maviye döndü. Taylandlı adı açıklanmayan bebeğe, grip ve Ebola için yaygın olarak kullanılan, pandemi sırasında Asya ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde Covid tedavisinde de kullanılan ancak ABD’de onaylanmayan bir tedavi olan favipiravir verildi. Bangkok’ta bebeği tedavi eden doktorlar, antiviral ilacın çocuğun kornealarında biriken floresan bir kimyasal saldığını söyledi.

Dailymail'de yer alan habere göre, çocuğun gözleri tedavi sonrası 18 saat sonra renk değiştirirken, ilaç kesildikten beş gün sonra doğal rengine döndü. Faviripavirli tedavinin en yaygın yan etkileri arasında vücutta ürik asit artışı, ishal ve yan etkilerin yaklaşık yüzde 20’sini oluşturan düşük beyaz kan hücresi sayısı yer alıyor.

Favipiravir Japonya, Rusya, Ukrayna, Özbekistan, Moldova ve Kazakistan’da onaylanmıştı. ABD, ilacı Nisan 2020’de Brigham and Women’s Hospital, Massachusetts General Hospital ve Massachusetts Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 50 kişilik küçük bir grupla denemeye başladı. Ancak Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) favipiraviri ABD’de henüz onaylamadı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin