Türkiye genelinde kar, sağanak, fırtına, tipi... Yollar çöktü. Çatılar uçtu. Araçlar yolda kaldı

Hafta sonundan beri Türkiye soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdi. Fırtına da hayatı olumsuz etkiledi. Giresun'da fırtına etkili oldu; duvar yıkıldı, yol çöktü. Kars’ta kar esareti yaşandı; çok sayıda araç buzlanma nedeniyle yolda mahsur kaldı. Karadeniz Sahil Yolu'nda şiddetli dalgalar yolun çökmesine neden oldu.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye genelinde kar, sağanak, fırtına, tipi... Yollar çöktü. Çatılar uçtu. Araçlar yolda kaldı

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde akşam saatlerinde sağanak ve fırtına etkili oldu. Espiye ilçesi Yalı Mahallesi'nde, etkili olan fırtına nedeniyle denizde oluşan dalgalar, Karadeniz Sahil Yolu'nun Giresun- Ordu güzergahında hasara yol açtı.

Türkiye genelinde kar, sağanak, fırtına, tipi... Yollar çöktü. Çatılar uçtu. Araçlar yolda kaldı

Fırtınanın etkisiyle kıyıda sahil yoluna paralel uzanan beton duvarın bir bölümü, dalgaların alt kısmını aşındırması nedeniyle yıkıldı. Duvarın yıkılması sonucu Güce Kavşağı mevkisinde karayolunun bir kısmında çökme meydana geldi. Yoldan geçen sürücülerin ihbarıyla bölgeye karayolları ve trafik polisi ekipleri sevk edildi.

Türkiye genelinde kar, sağanak, fırtına, tipi... Yollar çöktü. Çatılar uçtu. Araçlar yolda kaldı - Resim : 2

Ekipler, uyarıcı levhalar yerleştirdikleri bölgede güvenlik önlemi alırken, ulaşım da tek şeritten kontrollü olarak sağlanıyor.

VALİLİK'TEN UYARI

Giresun Valiliği de etkili olan fırtınaya ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Sürücülerin uyarıldığı açıklamada, "Denizden gelen dalga fırtınası ilk yıkıcılığını kaybetse de şiddetini devam ettirmektedir. Güzergahta seyahat edecek sürücülerin dikkatli olması, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları önem arz etmektedir" denildi.

TIR İLE TİCARİ TAKSİ ÇARPIŞTI: 3 YARALI, 1 ÖLÜ

Kars'ta sabah başlayan kar yağışı ve tipi akşam saatlerinde buzlanmaya dönüşünce sürücüler trafikte zor anlar yaşadı. Kars- Kağızman karayolunun 45'inci kilometresinde bulunan 2 bin 200 rakımlı Paslı geçidinde Veysel Taş yönetimindeki 25 ABG 902 plakalı TIR ile Mehmet Salman yönetimindeki 76 T 0032 plakalı ticari taksi çarpıştı. İhbar üzerine bölgeye 112 acil sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Trafiğin tek şeride düşürüldüğü bölgede yaralanan taksi sürücüsü ile araçta bulunan Medet Kızılay, Mecit Kızılay ve Makude Kızılay ambulansla Kağızman Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Medet Kızılay (58) hayatını kaybetti. Kızılay’ın cenazesi otopsi için morga kaldırılırken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Türkiye genelinde kar, sağanak, fırtına, tipi... Yollar çöktü. Çatılar uçtu. Araçlar yolda kaldı - Resim : 3

TIR’LAR YOLDA KALDI

Kent genelinde etkili olan kar yağışı ve tipi sonrası Kars-Ardahan karayolu üzerindeki Susuz ilçesine bağlı 2 bin 128 rakımlı İncilipınar köyü yakınlarında bazı TIR'ların yolda kalması nedeniyle ulaşım tek şeritten sağlandı. Yoğun buzlanma nedeniyle saatlerce mahsur kalan TIR sürücüleri, Karayolları 18'inci Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan kumlama ve tuzlama çalışması sonucu yollarına devam etti. Bazı TIR sürücüleri ise orta refüjdeki toprağı eliyle yola atarak kayganlaşmayı önlemeye çalıştı. Yolda kalan TIR sürücüsü Abdulbaki Kılıç, "İstanbul’dan yüklediğim jeneratörleri Azerbaycan’a götürüyorum. Kar yağdı hazırlıksız yakalandık. İki saattir burada mahsur kaldık. Karayollarını bekliyoruz, bizi çıkartırsa iyi olur, çıkartmasa da buradayız, yapacak bir şey yok" dedi.

Türkiye genelinde kar, sağanak, fırtına, tipi... Yollar çöktü. Çatılar uçtu. Araçlar yolda kaldı - Resim : 4

DEVRİLEN ELEKTRİK DİREĞİ İÇİN 3 KİLOMETRE YÜRÜDÜLER

Etkili olan tipi ve şiddetli rüzgar nedeniyle Kars’ın Digor ilçesine bağlı Alem köyü yakınlarında elektrik direği devrildi. İhbar üzerine bölgeye giden ARAS EDAŞ ekipleri karla kaplı yolda araçla gidemeyince 3 kilometre yürümek zorunda kaldı. Bölgede yaya olarak gelen ekipler elektrik direğini yaklaşık 1 saat sonra tamir etti. Sarıkamış ilçesine bağlı Karaurgan grup köylerindeki arıza için giden ARAS EDAŞ ekipleri de yolda mahsur kaldı. İhbar üzerine Sarıkamış İlçe Özel İdare ekipleri kepçe ile yardıma giderek ARAS EDAŞ ekiplerini kurtardı.

Türkiye genelinde kar, sağanak, fırtına, tipi... Yollar çöktü. Çatılar uçtu. Araçlar yolda kaldı - Resim : 5

SÜRÜCÜLERE KIŞ LASTİĞİ VE ZİNCİR UYARISI YAPILDI

Sürücüler, karlı kaplı yollarda ilerlemekte güçlük çekerken, Karayolları 18'inci Bölge Müdürlüğü ve Özel İdare ekipleri kar küreme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Polis, rüzgarın etkisini arttırdığı Kars-Iğdır ve Kars-Ardahan kara yolunda denetimlerini artırarak kış lastiksiz ve zincirsiz ağır tonajlı araçların gitmesine izin vermiyor.

CAMİNİN ÇATISI UÇTU

Çankırı’nın Çerkeş ilçesine bağlı bir köyde şiddetli rüzgar sebebiyle caminin çatısını uçurdu.
Çankırı'da şiddetli rüzgar kent genelinde hayatı olumsuz etkiledi.

Türkiye genelinde kar, sağanak, fırtına, tipi... Yollar çöktü. Çatılar uçtu. Araçlar yolda kaldı - Resim : 6

Çerkeş ilçesine bağlı Örenli köyünde şiddetli rüzgara dayanamayan caminin çatısı uçtu. Namaz saatinden sonra meydana gelen olayda ölen ya da yaralanan olmazken çatının uçmasıyla birlikte camide maddi hasar oluştu.

RÜZGAR AĞACI KÖKÜNDEN SÖKTÜ

Kahramanmaraş’ta etkili olan fırtına ağaçları kökünden söktü, tarihi bir konağın da çatısını uçurdu.
Yurt genelinde etkili olan rüzgar ve fırtına, 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş’ta da etkili oldu. Gece geç saatlerde etkisini artıran şiddetli rüzgar nedeniyle Onikişubat ilçesi Mağralı Mahallesi'ndeki bir çınar ağacı devrildi. Devrilen ağaç, etrafında bulunan bazı otomobillerde hasara neden oldu. Bölgeye sevk edilen ekipler devrilen ağaçları parçalara ayırarak kaldırdı.

Türkiye genelinde kar, sağanak, fırtına, tipi... Yollar çöktü. Çatılar uçtu. Araçlar yolda kaldı - Resim : 7
Bölgede bulunan Eshabil Onka, “Çay ocağında oturuyordum ağaç şiddetli rüzgarın etkisiyle araçların üzerine devrildi. Bu ağaç 3 - 4 yıldır çürüktü zaten” ifadesini kullandı.
Dulkadiroğlu ilçesi Ekmekçi Mahallesi’nde ise ağır hasarlı bir ikametin çatısı şiddetli rüzgarın etkisiyle uçtu. Uçan çatı park halindeki araç ve otomobillerde hasara neden oldu.
Kahramanmaraş Valiliği ise bölgede etkili olacak rüzgar ve fırtınalara karşı yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün yüksek kesimleri başta olmak üzere Kahramanmaraş çevrelerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (40-60 km/saat, yer yer 70 km/saat) beklendiğinden ulaşımda aksamalar başta olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

Kaynak: DHA-İHA
Etiketler Kars Giresun yağış
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin