Turgay Güler AHBAP'ı ve Haluk Levent'i hedef almıştı! Haluk Levent'ten yanıt geldi

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yıkma neden olan depremlerin ardından en fazla yardımı Haluk Levent'in liderliğini yaptığı AHBAP Derneği topladı. İktidara yakın bazı gazeteciler ve siyasiler AHBAP ve Haluk Levent'i hedef almaya başladı. Haluk Levent'in o kadar parayı yönetemeyeceğini iddia eden de var, o paralara el konulmasını isteyen de. Bazı isimler ise AHBAP'ın devletin itibarını zedelediğini iddia ediyor. Haluk levent suçlamalara ne cevap verdi?

Google Haberlere Abone ol
Turgay Güler AHBAP'ı ve Haluk Levent'i hedef almıştı! Haluk Levent'ten yanıt geldi

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık deprem 10 ilde yıkıma neden olurken Türkiye yardıma koştu. İktidar, yardımları AFAD'ın koordinasyonunda dağıtacağını başka türlüsüne izin vermeyeceğini açıklarken, AFAD'la koordine içinde çalışmalar yürüten Haluk Levent'in liderliğindeki AHBAP, en fazla bağışı toplayan kuruluş oldu. Haluk Levent, sanatçıların da desteğini alarak yardımları organize etmeye çalışırken, Turgay Güler gibi simlerin öncülük ettiği bir eleştiri kampanyasının hedefi oluyor. Haluk Levent, Haluk Levent, 1997'de, on yıl öncesine ait 3 milyon liralık karşılıksız çek nedeniyle tutuklanması hatırlatılıyor. Haluk Levent o eleştirilere ne dedi?. İşte eleştiriler ve cevaplar...

'Haluk Levent'e 1 milyar TL teslim edilemez'

Depremzedeler için bağış kampanyası düzenleyen Haluk Levent'i canlı yayında hedef alan Turgay Güler, "Haluk Levent'e 1 milyar lira teslim edemezsin. Çünkü yönetemez" dedi Güler, Haluk Levent'in, 'bağışları AFAD ile koordineli yürütüyoruz' sözlerine ise "açık kapı bırakıyor" yorumunu yaptı.

'UĞUR'suz ellere yapılan yardımların...'

Milletvekili olmak için MHP İstanbul İl Başkanlığı görevinden istifa eden Birol Gür de, “Lütfen yardımlarınızı AFAD üzerinden yapınız. AHBAP çavuş ilişkileriyle UĞUR’suz ellere yapılan yardımların ne kadarı depremzedelere ulaşıyor endişelerimiz var." paylaşımı yaptı. 

'Alın terini bu ikisine yedirmemek lazım'

AK Parti yönetim kurulu üyesi Berk Can Doğan da Twitter üzerinden Haluk Levent ve BaBala TV kurucusu Oğuzhan Uğur’un yer aldığı fotoğrafı paylaşarak şunları kaydetti: “On binlerce gönüllünün emeğini, alın terini bu ikisine yedirmemek lazım. Devlet kurumlarının itibarını yok etmek için başlattığınız kampanyanın farkındayız. Buna müsaade etmeyeceğiz. Bilin istedim.”

'Diğerlerinden çok yüksek meblağlar toplanıyor'

Yeni Şafak muhabiri Taha Hüseyin Karagöz, Ahbap’ın deprem bölgelerinde olmadığını öne sürdü. “Amacım kimseyi zan altında bırakmak değil ancak kaçırdığım gündeme şöyle bir bakınca telaffuz edilen rakamları gördüm. Dünyanın dört bir yanına yardım götüren pek çok kurumdan yüksek meblağlar. Kurumun sitesinde de harcamalara ilişkin rapor yok. Sadece soruyorum ‘ne oluyor?’“ dedi.

'Haluk levent haddini aşmaya başladı'

Not Haber Genel Yayın Yönetmeni Erem Şentürk, Haluk Levent’in ‘haddini aşmaya başladığını’ yazdı: “Sahada çalışan onbinlerce insanın emeğine, fedakarlığına çöküşmüş durumda. Günlerdir hiçbir yerde hiçbir şeye katıldıklarını kimse görmedi. Sürekli başkalarının yaptıklarını kendi yapmış gibi anlatıyor. Çok tipik bir şov hikayesi yazılıyor.”

'Devleti gölgede bıraktı, otoriteyi sarsar'

Gazeteci Furkan Haykır, Haluk Levent’in devleti ‘gölgede’ bıraktığını belirterek devletin otoritesinin sarsılabileceğini dile getirdi. “Haluk Levent’in iyi niyetinden şüphem yok ancak DEVLET herşeyden üstündür. Devletin mücadelesi, şahısların gölgesinin altına girme hissi bile oluşursa, devletin otoritesi sarsılır. Muhalefet bunu siyasi bir malzeme haline getirdi ve bu konuda algı oluşturuluyor. Siyaset üzerinden hükümet üzerine algı oluşturamayan muhalefetin psikolojik harpçileri ‘AFAD başarısız AHBAP başarılı’ algısını oluşturdu.”

Haluk Levent ne yanıt verdi?

Haluk Levent Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Koordinasyonunun başındayım ve sosyal medyaya bakamıyorum bile. Aranızda beni seven varsa gerçekten varsa bir twit istiyorum. Çalışmalarımıza sekte vurmak isteyenlere inat! Afad da bizim Ahbap da! Tek cümle istiyorum! Afad da bizim Ahbap da!" ifadelerini kullandı.

AHBAB Derneği'nin yardımına, Kıvanç Tatlıtuğ, Özge Özpirinçci, Kenan İmirzalıoğlu, Oktay Kaynarca, İrem Helvacıoğlu ve Kıvanç Kasabalı dahil bir çok ünlü isim koştu. Haluk Levent, ünlülerin depremzedeler için çırpınışlarını video ile duyurdu...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin