Tunceli'de elektrik isyanı. FEDAŞ işçilerinin eylemi köylüleri mağdur etti ürünler çöpe gitti

Tunceli'de Fırat Elektrik Dağıtım çalışanları bir aydan fazladır iş bırakma eylemi yapıyor. Maaş ve sosyal haklar konusunda şirket ile anlaşamayan 120 işçinin eylemi sürerken olan vatandaşa oldu. Tunceli merkezde sık sık yaşanan elektrik kesintileri vatandaşları isyan noktasına getirirken özellikle köylerdeki durum çok daha kötü. Tunceli'nin Ovacık ilçesine bağlı köylerde neredeyse bir aydır elektrik yok. Vatandaşlar sorunun bir an önce çözülmesini istiyor.

Google Haberlere Abone ol
Tunceli'de elektrik isyanı. FEDAŞ işçilerinin eylemi köylüleri mağdur etti ürünler çöpe gitti

Tunceli’de Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (FEDAŞ) bünyesinde çalışan 120 işçinin, 'maaş ve sosyal haklarının düzeltilmesi' talebiyle başlattıkları eylem, 36 gündür sürüyor.

İşçi temsilcileri ile kurum arasında yapılan görüşmelerden olumlu bir sonuç çıkmazken, kentte sık sık elektrik kesintisi yaşandığını ve kesintilere zamanında müdahale edilemediğini savunan vatandaşlar, duruma tepki gösteriyor.

Tunceli’de Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. bünyesinde çalışan 120 işçi, 'maaşlarına zam yapılması, sosyal haklarının iyileştirilmesi' amacıyla geçtiğimiz ay iş yavaşlatma eylemi gerçekleştirdi. Kurum yetkililerinden olumlu bir cevap alamayan işçiler daha sonra greve gitti. 36. gününde devam eden greve, çalışanların aileleri başta olmak üzere, kentteki sivil toplum örgütü ve sendikalar da destek verdi.

Grevin sonlandırılması amacıyla işverenle yapılan görüşmelerden henüz olumlu bir sonuç alınamadı.

Kentte sık sık elektrik kesintisi yaşandığını ve kesintilere zamanında müdahale edilemediğini ileri süren vatandaşlar da, duruma tepki gösterdi.

Köyler elektriksiz kaldı

Öte yandan Tunceli'nin Ovacık ilçesine bağlı bir çok köyde bir aydır neredeyse elektrik yok. Medyatava'ya ulaşan bilgilere göre ilçeye bağlı köylere düşük akımlı elektrik veriliyor ve bu elektrik de özellikle beyaz eşyayı çalıştırmakta yetersiz.

Köylerden gelen bilgilere göre köylülerin özellikle süt ürünleri buzdolabı çalışmadığı için bozuldu ve bir çok ürün çöpe atılmak zorunda kaldı.

Yaşananların köylüyü isyan ettirdiğini belirten bir vatandaş, durumun acilen çözülmesi gerektiğini söyledi ve Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. işçilerinin eyleminin kendilerini mağdur ettiğini Tunceli kent merkezinin bu durumdan çok fazla etkilenmediğini ama köylerde durumun kötü olduğunu söyledi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler tunceli elektrik
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin