TÜİK önündeki 'enflasyon' protestosuna dava. Birleşik Kamu-İş Sendikası yöneticilerine 4 buçuk yıla kadar hapis istemi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) önünde açıklanan enflasyon verilerini protesto eden aralarında eski Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Başkanı Mehmet Balık'ın da bulunduğu 5 yöneticinin 4,5'ar yıla kadar hapsi istendi.

Google Haberlere Abone ol
TÜİK önündeki 'enflasyon' protestosuna dava. Birleşik Kamu-İş Sendikası yöneticilerine 4 buçuk yıla kadar hapis istemi

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'nun üyeleri, geçen yıl 9 Haziran'da, açıklanan enflasyon oranlarını protesto etmek için TÜİK önünde açıklama yapmak istedi. Emniyet güçlerinin izin vermemesi ve polisin biber gazlı müdahalesiyle o dönemki Genel Başkan Mehmet Balık, dönemin Konfederasyon Mali Sekreteri Mücahit Dede, Eğitim-İş Merkez Denetleme Kurulu Başkanı Himmet Suat Sadış, Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan ve Ankara 3 Nolu Şube Başkanı Doğan Dağdelen gözaltına alındı. 5 sendikacı, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

19 EYLÜL'DE HAKİM KARŞISINA ÇIKACAKLAR

Arbedenin de yaşandığı olaylarla ilgili Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 5 sendika yöneticisi hakkında 4,5'ar yıla kadar hapis cezası istendi. Sendika yöneticileri, 19 Eylül'de Ankara 34'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. Birleşik Kamu İş'ten yapılan açıklamada, TÜİK'in hesaplama yöntemleri eleştirilerek, bu davanın TÜİK tarafından açlığa mahkum edilenlerin davası olduğuna yer verildi. 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin