Topbaş'tan jet isim değişikliği

Başbakan Erdoğan'ın Central Park tepkisinin ardından İBB Başkanı Kadir Topbaş projenin ismini değiştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Topbaş'tan jet isim değişikliği

Şehir Parkı adı altında yapılacak projeyle ilgili İBB'den açıklama yapıldı.



'Şehir Parkı çalışmalarında hızlı adımlar' başlığıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, 500 bin metrekarelik kent içi orman niteliğinde şehir parkı yapma kararı alınan Merter'deki arazinin Emlak-Konut'a ait olan kısmı için çalışmalara hız verildiği kaydedildi.



Açıklamada "Başkan Kadir Topbaş Merter'deki arazinin Emlak-Konut'a ait olan kısmının İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hafta içinde 196 Milyon lira +KDV nakit ödeme yaparak Emlak Konut'tan devralınacağını açıkladı" denilerek şunlara yer verildi:



"İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 500 bin metrekarelik kent için orman niteliğindeki şehir parkı yapma çalışmalarında hızlı adımlarla ilerleniyor. Başkan Kadir Topbaş Merter'deki arazinin Emlak-Konut'a ait olan kısmının İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hafta içinde 196 Milyon lira +KDV nakit ödeme yaparak Emlak Konut'tan devralınacağını açıkladı. Merter'deki 103 bin metrekarelik bu arazinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı mülkiyetine geçmesinin ardından Çırpıcı çayırı olarak bilinen ve Veliefendi Hipodromunun hemen yanındaki bu alanda bulunan özel şahıslara ait mülklerin de satın alınması için başlatılan çalışmalara hız verilecek. Merter kavşağında bulunan bir alışveriş merkezinin imarı da iptal edilmiş yeşil olana dönüştürülmüştü. Bu alanda şehir parkına dahil edildi. Topbaş Şehir Parkı'nı çok kısa sürede tamamlamayı hedefliyor." DHA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin