Tolkien "Yüzüklerin Efendisi"ni açıklıyor

J.R.R. Tolkien’in “Yüzüklerin Efendisi”nin gerçek anlamını açıkladığı ses kayıtlarının sonbaharda hayranlarla paylaşılması planlanıyor

Google Haberlere Abone ol
Tolkien "Yüzüklerin Efendisi"ni açıklıyor

28 Mart 1958’de Hollanda'daki yayımcısı ve bir kitabevi sahibinin Rotterdam’da düzenlediği “Hobbit Yemeği”ne katılan Tolkien daha sonra mektuplarında anlattığına göre bu şehirde bu kadar çok Hobbitsever olmasından büyük bir mutluluk duymuş. Yemeğin ayrıntıları yıllar içinde farklı kaynaklardan edinilen bilgilerle birleştirilmiş ama Tolkien’in yemekte anlattıkları tam olarak hiç öğrenilememiş.



Bu yemeğin tamamının iki makaralı teybe kaydedildiği ve kayıtların 1993 yılında Hollandalı Tolkien uzmanı René van Rossenberg tarafından keşfedilmiş olduğu geçtiğimiz günlerde ortaya çıktı. Rossenberg, kaydı senelerdir kimseye dinletmemiş olmasını “Aynı Smaug gibi ben de hazinemi koruyor ve yaklaşmaya çalışan koleksiyonculara tıslıyordum” diyerek açıklıyor. Onu ikna eden kişi ise bir başka Orta Dünya uzmanı ve Legendarium.me sitesinin kurucularından Jay Johnstone olmuş.



Haberin devamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin